Sport

2017.03.01. 16:25

Nagy lesz a jövés-menés a Volánnál - új csapat épül a Raktár utcában

A feol.hu-n már értékelte a Fehérvár AV19 EBEL-szereplését a vezetőedző, Benoit Laporte. A francia-kanadai szakember azonban beszélt a jelenről és a jövőről is.

Ferencz Balázs

Benoit Laporte-tal még a szezon lezárása előtt szerződést hosszabbított a Fehérvár AV19 menedzsmentje. Kérdés, körvonalazódik-e már a 2017/18-as EBEL-csapat összetétele? Mert a változás borítékolható.

Nagyon hullámzó volt a Fehérvár AV19 teljesítménye az EBEL 2016/17-es idényében, akadtak parádés gólok, nagy feltámadás is volt, de többnyire szenvedett a csapat
Fotó: Molnár Artúr

- A menedzsmenttel egyeztetve nagy mozgás várható a játékoskeretben. Lesznek távozók és érkezők, de a fiatal magyar magot egyben szeretnénk tartani - fogalmazott Benoit Laporte. - A MOL Ligában, illetve a juniorok között bizonyító játékosok meg fogják kapni a lehetőséget a jövőben. Akik most maradnak, tőlük kemény munkát várunk el, akik pedig távoznak, velük nem biztos, hogy a teljesítményük miatt nem hosszabbítunk, csak egyszerűen nem illenek bele az elképzeléseinkbe. Vérfrissítésre van szükség.

A klub vezetősége már meg is kezdte a tárgyalásokat a távozó vagy a maradó játékosokkal, de konkrétumokról még nem beszélnek a Volánnál, hogy ki búcsúzik, vagy hogy ki érkezhet.

Andrew Sarauer (elöl) volt a fehérváriak legeredményesebbje
Fotó: Molnár Artúr

- Kiábrándítónak, csalódást keltőnek nevezném a csapat szereplését ebben a szezonban - vélekedett Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 menedzsere. - Egy hullámzó teljesítmény végére szomorú befejezés maradt. Ugyanakkor rendkívül sok tanulsággal járt ez a szezon, s remélem, hogy ezekből okulva egy sikeresebb idényben tudjuk felhasználni a tapasztalatokat.

Jelen pillanatban a legfontosabb, hogy lezárjuk a szezont, Sajnos korán lehetőségünk nyílt arra, hogy a következő idénnyel kapcsolatban elinduljon az építkezés. Egy más szempontból ez jó is, hiszen nyugodtabban át tudjuk gondolni, hogy miként álljon össze az új játékoskeret. Akad már olyan játékos, akivel közöltük, hogy nem kívánunk új szerződést kötni, de a tárgyalások még folynak, így nevekről nem beszélhetek - tájékoztatott Szélig Viktor.

Szélig Viktor sem elégedett
Fotó: Kricskovics Antal

- Vannak olyan játékosok, akik távoznak, és tudjuk őket olyan játékosokkal pótolni, akik más előnyöket jelentenek a klub számára - tette hozzá Benoit Laporte. - Gyors és agresszív csapatot szeretnénk létrehozni. A védelemben fizikálisan erősebb játékosokra van szükség, hiszen sok gólt kaptunk lecsorgó korongokból. Ha az ilyen gólok legalább harmadát el tudtuk volna kerülni egy jó védekezéssel, most a playoffban lennénk. A támadóknál is a gyorsaságon és a letámadáson lesz a hangsúly, tehát agresszív hokit fogunk játszani.

Laporte mester a Fehérváron tapasztalt munkamorálra és a magyar játékosokon látható fejlődés és tanulás utáni vágyra szeretné építeni a jövő csapatát, mindemellett jó légiósválasztással erősítene.

A meccssorozat ugyan idő előtt véget ért, de a játékosok napi két edzéssel tartják karban a fizikumukat. Fontos, hogy edzésben legyenek, hiszen az áprilisban világbajnokságon szereplő válogatott gerincét a fehérváriak adják.

- Mindenkinek nehéz ez a helyzet most. A válogatott játékosok érthetően formában akarnak maradni, s mások is velünk edzenek. Még sosem voltam ilyen helyzetben, úgyhogy most kemény alapozó edzéseket vezénylünk a válogatottak miatt, megpróbálunk érdekes edzéseket vezényelni és a játékosok motivációjára is odafigyelni. Beszéltem Rich Chernomazzal (szövetségi kapitány - a szerk.) is, akit régóta ismerek, sok visszajelzést kaptam tőle, és átbeszéltük a következő időszak feladatait is. Nem hiszem, hogy nekem kell tűzben tartani a játékosokat. Az én feladatom az, hogy fizikálisan és fejben rendben legyenek az edzőtábor kezdetére, és az ottani felkészülés alatt érjenek össze tűzben izzó csapattá. Most keményen dolgozunk, de a következő három hétben lazábban fogunk edzeni, hogy a lehető legjobb állapotban tudják kezdeni az összetartást - mondta az edző.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!