Sport

2015.08.29. 19:35

Nagyon értékes felcsúti pont Kispestről

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában a Puskás Akadémia FC a Budapest Honvéd otthonában lépett pályára, összecsapásukon azonban nem született találat.

Káldor András

Budapest Honvéd -Puskás Akadémia FC 0:0.

Bozsik stadion, 800 néző. Vezette: Kassai (Ring, Tóth II.).

Budapest Honvéd FC: Kemenes Botka, Lovric, Bobál D. Nagy G. (69., Gazdag), Kamber, Hidi Prosser (58., Vernes), Youla, Holender (89., Délczeg). Vezetőedző: Mario Rossi.

Puskás Akadémia FC: Pogacsics Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar (81., Nagy Zs.) Márkvárt, Bacelic-Grgic Pauljevic, Sallai R., Pekár (93., Hudák) Lencse (60., Tischler). Vezetőedző: Robert Jarni.

Sárga lapok: Bobál D., Holender, Botka, Kamber, Lovric, illetve Fodor F., Márkvárt, Sallai R.

Fiola Attila (jobbra) nem engedte meglógni a kispesti Youlát Fotó: Kricskovics Antal

Ötödször találkozott egymással bajnoki mérkőzésen a két csapat. Az első hármat a Honvéd nyerte meg, a legutóbbi Felcsúton pedig 1:1 lett.

A 15. percben emelkedett meg kissé a kispesti érzelmű szurkolók vérnyomása, ugyanis Sallai Roland mélységben indította Fiola Attilát, de Kemenes Szabolcs tökéletes ütemben mozdult ki és becsúszva megállította a válogatott védőt. Majd a 27. percben jegyezhettük fel az első igazán veszélyes hazai helyzetet, Prosser Dániel jobbról, az oldalvonal mellől, 30 méterről nyesett váratlanul kapura, de a hetek óta jó formát mutató Pogacsics Krisztián megfogta a léc alá tartó labdát. Aztán tíz perc múlva Holender Fillip szabadrúgása kellemetlenül pattant le Pogacsics előtt, de a hálóőr kitűnő reflexszel szögletre ütötte a labdát.

A szünet után valamelyest kijött a Honvéd szorításából a Puskás Akadémia FC, láthatóan a biztonságos védekezésből a kontratámadásokra épített Robert Jarni csapata. Más kérdés, hogy a 62. percben hosszabb ideig komoly veszélyben forgott a felcsútiak kapuja, előbb Youla és Nagy Gergő okozott zavart a védelemben, de sokadszorra Pogacsics a helyén volt.

A 77. percben Pekár László iramodott meg a bal oldalon, elindult befelé, Branko Pauljevicshez passzolt, akinek pöccintésébe Baráth Botond csúszott bele, nagyot mentve az érkező Stipe Bacelic-Grgic elől.

A meccs utolsó harmadára a Puskás együttese került fölénybe, de az utolsó nagy lehetőségük mégis a kispestieknek volt, egy kapu előtti kavarodás után Djordje Kamber cselével két ellenfelét is elfektette, 12 méterről megküldött lövése pedig a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!