Sport

2014.05.03. 19:07

NB III: A listavezetővel már nem bírt a Videoton FC II

Az NB III-as labdarúgó bajnokság 26. fordulójának, Közép–csoport rangadóján a 3. Videoton II csapata az éllovas Soroksár együttesét látta vendégül szombaton a Sóstói Stadion centerpályáján. A fehérváriak hamar kétgólos hátrányba kerültek, a második félidőben pedig csak a szépítésre futotta a hazaiak erejéből.

Krebsz András

Videoton FC II – Soroksár SC 1-2 (0-2)
Sóstói Stadion, 80 néző, vezette: Berke Balázs
Videoton II: Pajovic – Szolnoki, Tar, Jankovics(Farkas, 63.), Baracskai – Géresi(Molnár, 79.), Papp – Barcsay, U. Nikolics, Paraiba – Elek. Vezetőedző: Vítor Campelos.Soroksár: Tarczy – Urbán, Pandur, Vass, Tóbiás – Balogh(Kincses, 55.), Lannert, Lisztes, Rábold, Hodgyai(Vég, 79.) – Lovrencsics(Márkus, 88.). Vezetőedző: Varga Attila.

Zsinórban a tízedik bajnoki győzelmére készült a fehérvári csapat, a piros-kékek ezúttal a centerpályán mutathatták meg magukat az érdeklődőknek. Viharos erejű szélben kezdődött a találkozó, a játékosok még is tetszetős támadásokat vezettek. A 11. percben gyorsan megszerezték a vezetést a vendégek Lovrencsics révén. A soroksáriak támadója remekül tört be a tizenhatoson belülre, majd a védők szorításában kilőtte a rövid alsót, 0-1! A gólt követően próbálkoztak a hazaiak, de komoly helyzetig nem jutottak. Nem úgy a sárga mezesek, akik a 22. percben ismét mattolták a piros-kékek védelmét: Lovrencsics lépett ki két védő gyűrűjében, az indítást szépen lekezelte, majd a játékszert bevezette egészen a büntető pontig, ahol a kimozduló Pajovic mellett higgadtan gurított a hosszú alsóba, 0-2! Kétgólos előnye birtokában kontrákra rendezkedett be a Soroksár, a hazaiak azonban a hosszú indításokkal és a veszélytelen beadásaikkal nem nagyon hozták zavarba Lisztesék védelmét. A 36. percben Hodgyai ziccerét védte Pajovic, közvetlenül a lefújás előtt pedig egy kétszer irányt változtató lövést hárított a Vidi kapusa, a félidő előtt tehát nem tudott jobban ellépni Varga Attila együttese.

A fordulás után hazai rohamok következtek. Szolnoki az 54. percben az ötös sarkánál kapott ajándékba egy labdát, majd hatalmas erővel lőtt a hosszú felső mellé, igaz, egy védő még hozzáért a kísérletéhez. Nem sokkal később egy nagy bedobás után Géresi ollózott hat méterről, ám Tarczy bravúrral hárította a veszélyes próbálkozást. A 68. percben aztán sikerült a szépítés: egy ártalmatlannak tűnő ívelésbe Pandur tette bele rosszul a fejét, ezzel a mozdulattal becsapta a kapujából jócskán kimozduló kapusát, a játékszer a vendégek hálójába pattogott, micsoda öngól, 1-2! Ezt követően két perc alatt helyzet mindkét oldalon: előbb Géresi 19 méteres lapos próbálkozását védte bravúrral Tarczy, a másik kapunál pedig Hodgyai hatalmas ziccerben lőtt gyengén, Pajovic így védeni tudott. A 77. percben Papp Máté adta el a labdát, majd utolsó emberként rántotta le ellenfelét, villant is a piros lap. Az emberhátrányban játszó fehérváriak mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítésért, de nagyobb helyzetet már nem tudtak kialakítani, így Vítor Campelos tanítványai elszenvedték első tavaszi vereségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!