Sport

2017.08.21. 19:45

Négy fehérvári a vb-n: Demeter Gergely nem utazott el a világbajnokságra

SZÉKESFEHÉRVÁR Ma a férfiak váltóversenyével rajtol Kairóban az öttusázók idei legfontosabb versenye, a felnőtt világbajnokság.

Az előzetes tervek szerint már az első napon, a férfiak váltóversenyében viaskodott volna az öt fehérvári öttusázó közül egy. Azonban a Volán Fehérvár sportolója, Demeter Gergely betegség miatt nem utazott el Egyiptomba.

A koronázóváros többi pentatlonistája azonban ott lesz Kairóban. A fiúk szerdán utaznak.

- Remek formában érzem magam, fizikálisan és mentálisan is rendben vagyok. Úgy mennek az edzések, ahogy elterveztem - mesélte Demeter Bence, aki dobogóra pályázik Kairóban. - Kemény küzdelemre számítok, egy világbajnokságon nem lehet könnyű mezőny, az európai versenyzők mellett a koreaiakkal, a kínaiakkal és az egyiptomiakkal is meg kell majd küzdeni. Az első háromba szeretnék kerülni, s úgy érzem, ez meg is lehet. Remélem, hogy nemcsak egyéniben, de csapatban is oda tudunk kerülni a dobogóra. Az Európa-bajnokságot megnyertük, s olyan erős a csapatunk, hogy ezt az eredményt meg is tudjuk ismételni. Ez utoljára három évvel ezelőtt sikerült, így épp itt az ideje - mondta a Volán sportolója. Klubtársa, Harangozó Bence döntőbe vágyik.

Kovács Sarolta címvédőként utazik Kairóba, Harangozó Bence (b) döntőbe, Demeter Bence dobogóra vágyik az egyiptomi világbajnokságon Fotó: Koppán Viktor

- Az egész évem eddig nagyon pozitív, a felnőtt vb pedig nagyon motivál. Jól mennek az edzések, szeretnék döntőbe kerülni, ott pedig már minden attól függ, hogy rakom össze fejben a napot - vélekedett a felnőttek között idén rutint szerző Harangozó.

A csütörtöki férfi selejtező után pénteken a hölgyek versengenek a 36 döntős helyért. Kovács Sarolta (VF) regnáló világbajnokként áll rajthoz.

- Pluszerőt ad, hogy címvédőként állok rajthoz Kairóban. Nagyon jól érzem magam fizikailag és lelkileg is. Világkupán és Eb-n is dobogóra tudtam állni. Reális, hogy dobogóra várom magam, nüanszokon múlik majd, hogy annak melyik fokát sikerül elcsípnem - fogalmazott Kovács Saci. Alekszejev Tamara (AÖSE) egyéniben és mix váltóban is szerepet kap.

- Nagyon jó állapotban érzem magam. Most a technikai számokat kell fejben összetennem. Egyáltalán nem érzek nyomást magamon, hogy jól kell szerepelnem. Jó felkészülést csináltunk az edzőimmel. Remélem, minden rendben lesz - mosolygott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!