Sport

2017.07.20. 18:14

Négy magyar öttusázó a döntőben

MINSZK - Mind a négy magyar induló, köztük a fehérváriak, Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara is bejutott a szombati női döntőbe a minszki öttusa Európa-bajnokságon.

Ferencz Balázs

A csütrötöki selejező két csoportjában az első 12 helyen végzett öttusázók jutottak automatikusan a fináléba, s a további 12 legjobban szereplő pentatlonista is kvalifikálta magát.

Az első két szám, a vívás és az úszás jól sikerült a magyaroknak, így a lövészetekkel megszakított futás előtt valamennyien folytatást érő helyen álltak. A regnáló világbajnok, a Volán Fehérvár kiválósága, Kovács Sarolta remekelt már a selejtezőben is, vívásban második, úszásban pedig első volt az A csoportban, könnyedén ért célba elsőként a kombinált végén.

Ugyanitt Földházi Zsófia (KSI) tizenkettedikként zárta a selejtezőt. A B csoportban szerepelt az Alba Öttusa SE világkupa-győztes versenyzője, Alekszejev Tamara, ak Földházihoz hasonlóan tizenkettedikként kezdte meg a lövészetekkel tarkított futást. Tamara megtartotta helyezését, így automatikusan tovább lépett.

Zs. Tóth Anna a 15. lett, de pontszámának köszönhetően ö is ott lesz a szombati döntőben. Ahol az új szabályok szerint már a három legjobb eredmény számít a csapatverseny végelszámolásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!