Sport

2017.08.07. 19:02

Négy nap, két csodás siker - Ezen a héten a regenerációé a főszerep a Videoton FC labdarúgóinál

SZÉKESFEHÉRVÁR A labdarúgó OTP Bank Liga NB I vasárnap esti mérkőzésén olyat tett a Videoton, amit eddig nem; győzni tudott Mezőkövesden.

Szupkai Gábor

A fehérváriak az erőltetett menet és a mostoha időjárási körülmények ellenére úgy hozták le ezt a meccset, hogy a csapat szurkolóinak és Marko Nikolics vezetőedzőnek sem kellett tövig rágnia a körmét az izgalomtól. A Mezőkövesd ezen az estén nem volt egy súlycsoportban a Videotonnal.

- Ma rövid leszek; harmincöt nap alatt a tizedik mérkőzésünket játszottuk, ebből a ritmusból fakad az, hogy a játékosok energiadobozai már a vége felé járnak. A hozzáállásuk viszont ma is kiváló volt, harcoltunk végig, úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, gratulálok minden játékosnak. A Budapest Honvéddal együtt ott vagyunk az első helyen a tabellán, bejutottunk az Európa Liga rájátszásába, szóval jól sikerült a szezonkezdet. A második félidőben volt egy időszak, amikor megremegett a csapat, de cseréltünk és azt követően a hajrában sikerült befejeznünk a meccset. Az említett periódust leszámítva kontrollálni tudtuk a találkozót, jól passzoltunk, helyzeteket alakítottunk ki és nem engedtük lehetőségekhez a Mezőkövesdet. A hazaiaknak köszönjük szépen a vendéglátást és sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz! A jövő héten nincs hétközi találkozó, így az edzések mellett a regenerációnak is nagy szerepe lesz a programban - nyilatkozta a Videoton vezetőedzője.

Stopira (fehérben) csütörtökön a hős szerepét vállalta magára, de vasárnap is hasznosan játszott Fotó: VIDI.HU

Aki Juhász Roland hiányzásával és Ezekiel Henty lecserélésével és esetleges sérülésével kapcsolatban elmondta, inkább fáradtságról, és csupán kisebb sérülésekről van szó, egyik játékosnál sem kívánták kockáztatni a súlyosabb problémát. A vezetőedző azonban optimistán megjegyezte, mindkettőjükre számít a DVSC elleni bajnokin.

Csütörtökön a Bordeaux ellen kiállították Varga Józsefet, vasárnap viszont vele szemben követtek el durva szabálytalanságot. Andó-Szabó játékvezető azonban csak sárga lappal jutalmazta a Vargát könyökkel kiütő Keitát. Szerencsére a Videoton kőkemény középpályása folytatni tudta a mérkőzést, bár a mutatott játék miatt némileg csalódott volt.

- Vegyes érzelmeim vannak a mérkőzéssel kapcsolatban. Úgy gondolom, az első félidőben azt játszottuk, amit szerettünk volna. Tartottuk a labdát, széthúztuk a játékot, megérdemelten szereztünk vezetést. Jó lett volna, ha még az első játékrészben újabb gólt szerzünk, és akkor nyugodtabban játszhattunk volna a folytatásban. Ehelyett viszont a második félidőben kevesebbet birtokoltuk a labdát, nem volt zökkenőmentes a játékunk. Azt nem tudom, hogy mindez vajon a fáradtság számlájára írandó-e, mindenesetre a legfontosabb most az, hogy sikerült elérni a célunkat, és 3 ponttal távoztunk a Mezőkövesd otthonából.

A Videoton FC mezőkövesdi sikerével holtversenyben áll a tabella élén a Budapest Honvéddal, és ezen a héten nyugodtan készülhet a szombati Debrecen elleni bajnokira. Ezt a Partizan Belgrád elleni idegenbeli Európa Liga mérkőzés követi, amelynek első találkozóját hazai szurkolók nélkül kell rendeznie a szerb együttesnek, a drukkerek korábbi rendzavarásai miatt, de a fehérvári szimpatizánsok jegyvásárlási lehetőségeiről már tárgyal a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!