Sport

2017.03.27. 20:10

Negyedik helyen

Székesfehérvár - Rangos tornát rendezett az Alba Fehérvár kosaras utánpótlása, az U15-ös és U17-es korosztályban.

Horog László

A fiatalok és az idősebbek egyaránt a 4. helyen zártak, utóbbiak 80-37-re kikaptak a prágaiaktól, 77-67-re a rómaiaktól, 69-54-re a finn BC Mukitól, végül 73-61-re verték a Megyeri Tigriseket. A csapatban Nagy Zsombor és a nigériai center, Seyi Awogbemi Sodiq volt a legponterősebb.

Az U15-ös gárda 61-55-re kikapott a szlovén Grosuplje csapatától, 84-72-re a szerb Mladost Zemuntól, a Cibona Zagrebtől 95-51-re, legvégül pedig 59-53-ra verte a fehérvári középdöntő utolsó, 5. helyén záró Debrecent. Egyik fehérvári gárda sem kvalifikálta magát a nagydöntőre.

A fiatalabbaknál a seregszemle legértékesebbje a Cibona Zagreb játékosa, Roko Prkacin lett, az idősebbeknél a cseh Marek Vyroubal. A legjobb albás játékosnak a kisebbeknél Somlai-Kiss Mátét, míg egy korosztállyal feljebb a végig megbízhatóan teljesítő centert, Nagy Zsombort találták a szakemberek.

- Jól szervezett torna volt, rangos csapatokkal. A házigazdák együttesei helytálltak - közölte Radics Balázs, a liga, az EYBL képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!