Sport

2017.06.29. 21:02

Nehéz szülés volt - két góllal nyert a végén a Videoton

A Videoton FC csapata a máltai Balzan FC ellen lépett pályára az Európa-liga 2017/18-as első selejtezőkörében. A fehérváriak a hajrában biztosították be győzelmüket.

Szupkai Gábor

Május 27-én, szombaton a Bp. Honvéd elleni bajnoki döntőként beharangozott összecsapásra a Kovácsik - Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira - Varga J., Pátkai - Nego, Lazovics, Suljic - Scsepovics összeállítású csapatot küldte pályára a gárdát még ekkor dirigáló Henning Berg. Azóta egy hónap eltelt, és lényegében három posztot kivéve ugyanazok alkották a Vidi kezdőcsapatát a máltai pontvadászat második helyezettje ellen, mint akik az említett összecsapás kezdői voltak. Ez abból a szempontból feltétlenül biztató volt, hogy ismerik egymást a játékosok, és csupán arra kellett szorítkoznia az új vezetőedzőnek, hogy az általa elképzelt taktikát gyakorolja be a csapat. Marko Nikolicsnak erre szűk három hét állt a rendelkezésére, ami nem feltétlenül sok.

Ellenfelük a máltai pontvadászatban az előző idényben a második helyen zárt, szakvezetőjük pedig a Vidi mesteréhez hasonlóan Szerbiában született Marko Micovic, és nem is rejtette véka alá, hogy csapata képes lehet akár egy vaskos meglepetésre is a Pancho Arénában.

- Néha nem az esélyesebb csapat nyeri a meccseket - hangsúlyozta a mérkőzés előtt. Mindenesetre kizárólag a fehérváriakon múlott, hogy erre sanszuk se legyen a fekete mezeseknek.

Egyáltalán nem kezdett megilletődötten a mindössze négy máltai születésű játékosból álló vendégcsapat, az első tíz percben nem nagyon engedték a Vidit kibontakozni, mellette pedig az akciók kialakításáról sem mondtak le. A fehérváriak lassan vették fel az üzemi hőmérsékletet, aztán a 13. percben Bódi Ádám előtt nyílt gólszerzési lehetőség, ám Marko Scsepovics kiugratása után az utolsó pillanatban szerelni tudták. Majd egy szöglet után Danko Lazovics ívelt a 16-oson belülre, ott a menteni igyekvő Paul Fenech kis híján a saját kapujába fejelt, de Ivan Janjusevic bravúrral öklözte ki a mezőnybe a labdát. Azt azonban elmondhattuk, hogy a máltaiak foggal-körömmel bekkeltek, de nem tudták így sem megakadályozni, hogy az első félóra végén Anel Hadzic ne találjon be, igaz, csupán egy pillanatig örülhetett a csapatát rendületlenül buzdító Vidi-tábor, mivel Lazovicsot az esetnél szabálytalannak látta a bíró, így érvénytelenítette a fejesgólt. A fordulás után sem változott túlságosan a helyzet, továbbra is nyomott a Videoton, csak éppen egy valamire való lövést se láttunk, de igazi helyzet sem adódott a vendégek kapuja előtt. A 63. percben felcsillant a remény, Bódi 23 méteres, jobblábas lövését spárgázta ki jobbal a jobb alsó sarok elől Bruno, majd a bal sarok mellé paskolta vetődve a labdát a kapus.

A 72. percben a 16-oson belülre verekedte be magát Lazovics, de ott Alfred Effiong ellökte, a játékvezető határozottan mutatott a 11-es pontra. A büntetőt Scsepovics azonban a felső lécre lőtte, onnan a labda sajnos a gólvonal elé pattant. A 79. percben már nem volt apelláta, formás akciót láthattunk, melynek végén Géresi Krisztián sarokkal passzolt Scsepovicsnak, aki 10 méterről, kissé éles szögből csavart a jobb alsó sarokba. 1-0. A hosszabbítás meghozta az újabb találatot, Loic Nego jobb oldali beadását kapura fejelte Hadzic, nagyot védett Janjusevic, de a kipattanót Lazovics a kapu közepébe lőtte. 2-0. Nagyon nehéz szülés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!