Sport

2016.07.18. 19:20

Nem a Vidi szintje volt - Az edző, Henning Berg csalódott volt csapata játéka láttán

Székesfehérvár - Nem úgy sikerült a Videoton FC bajnoki rajtja, mint ahogy arra a fehérvári futballbarátok számítottak.

Ferencz Balázs

Az előző idényben a kilencedik helyen zárt Diósgyőri VTK 2-1-es győzelemmel lepte meg Felcsúton a Videoton FC együttesét. A vereség önmagában fájó, de ez a mostani különösen, hiszen a fehérváriak idén egyértelműen a bajnoki címet célozták meg, ráadásul a Diósgyőr egy 18 éve regnáló sorozatot tört meg, 1998 után először győzte le a Vidit idegenben.

Le kell szögezni, magyar pályákon ritkán látható, élvezetes mérkőzést vívtak a csapatok a Pancho Arénában, jó volt az iram, s a színvonalra sem lehetett panasz. Henning Berg láthatóan zaklatott volt a lefújás után, a Videoton nyáron érkezett szakvezetője nem így képzelte a bajnoki rajtot.

Kovács István nem remekelt a Diósgyőr elleni nyitányon Fotó: Koppán Viktor

- Természetesen nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt. Jól kezdtünk, de nem játszottunk a saját szintünkön. A Diósgyőrnek jár az elismerés, jól csinálták azt, amit elterveztek - vélekedett a norvég tréner. - Két megelőzhető szituációból kaptuk a gólokat. Egy ilyen szituáció talán beleférhet egy mérkőzésen, kettő nem. Sok helyzetünk volt, főleg a találkozó végén, többször kellett volna betalálnunk. Csütörtökhöz képest volt pár változtatás a csapatban, amiatt is, hogy mindenki jó erőnléti állapotban lehessen, de csapatként ma nem úgy funkcionáltunk, ahogyan arra képesek lennénk. Nem voltunk olyan gyorsak, mint a Csukaricski ellen, nem járattuk úgy a labdát, pontatlanabbak is voltunk, így sok harc alakult ki a pályán, ezek olyan tényezők, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy nem szereztünk pontot.

A Diósgyőr néhány héttel ezelőtt kinevezett vezetőedzője érthetően elégedett volt, hiszen fontos párharcot, presztízs-párharcot nyert Horváth Ferenc csapata.

- Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozásom - értékelt a Videotonnal májusban ezüstérmet nyerő tréner. - Ez most az akarat és a szív diadala volt. Volt két fiatal játékos a csapatban, volt aki most debütált az élvonalban, volt aki összesen három napot edzett velünk, szóval nagyon büszke vagyok ezekre a srácokra. Kicsit olyanok voltak az esélyek a mérkőzés előtt, mintha a székesfehérvári elit kommandó ellen a diósgyőri Pál utcai fiúk játszottak volna - de a fiúk ma nagyon nyerni akartak!

Címkék#Videoton FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!