Sport

2017.01.13. 21:05

Nem a Volán előzött, hanem a Villach lógott meg

Villach – A meccs előtt a Volánnak még a saját kezében volt a sorsa az előrelépést illetően, hiszen két hátralevő ellenfele, a Villach három- és a Graz kétpontos előnye megmaradt a táblázaton.

Szupkai Gábor

Pénteken Villachban meg lehet volna tenni az első lépést az előzés érdekében, ehhez 3 pontos győzelemre lett volna szüksége a Volánnak. Ha viszont a Villach legyőzése nem sikerül, a karintiai csapat behozhatatlan előnyre tesz szert, és ugyanígy tehet a Znojmo és a Graz is, sőt a Dornbirn is megérkezhet a Volán nyakára. Az előjelek nem voltak túl kedvezőek, a Fehérvár a legutóbbi 5 vendégfellépése alkalmával vereséget szenvedett.

Ennek megfelelően villachi támadásokkal kezdődött a mérkőzés, de gyorsan megtörte a hazaiak lendületét Johner kétperces büntetése. Előnyben előbb Beauragard lőtt középről,de a vasat találta el, aztán Manavian tüzelt a kékről sikertelenül, majd neki is le kellett ülnie két percre. Hátrányban jól blokkolt a védelem, amikor nem, akkor pedig Rajna a helyén volt. Ráadásul lehetősége is volt a Fehérvárnak, Sarauer és Maylan indult el kettő az egy ellen, de az akcióból Roy került ki győztesen.

A továbbiakban is veszélyesebb volt a FAV19, újra Maylan, Szirányi, majd Sarauer éles szögből leadott lövését kellett hárítania a hazaiak kapusának. Négy perccel az első harmad vége előtt aztán siker koronázta a próbálkozásokat, egy kékvonalas lövésbe Schiestel tette bele az ütőjét a kapu előtt, 0-1. A gól után elcserélték magukat a hazaiak, így jöhetett a második előny, de gólt nem sikerült szerezni. A lefújás után kisebb dulakodás alakult el a jégen, de a játékvezetők egyik oldalon sem ítéltek kiállítást.

A harmad legelején Sarauer lódult meg a hazaiak kapuja felé, a lövés utáni kipattanót előbb Erdély, majd az ismétlést Bodo vághatta volna a kapuba, de Roy mindannyiszor védeni tudott. Sarauer kapott büntetést, a Villach a hálóba is talált, azonban elmozdult a kapu és a bírók érvénytelenítették a találatot. Mégsem úszta meg kapott gól nélkül a hátrányt a Volán, 20 másodperccel a kiállítás lejárta előtt egyenlítettek a hazaiak, Locke kapu előtti keresztpasszát Ouellet-Blain juttatta a vonal mögé, 1-1.

Többet birtokolta a második húsz percben a korongot a hazai együttes, a nyomás pedig góllá is érett, Bacher lövését még hárította Rajna, ám a kipattanóra villachi játékos érkezett, Verlic pedig  már az üres kapuba lőtt, 2-1.

Ezután Sofron kapott két percet a játékrész közepén, az előnyt pedig gyorsan ki is használta a hazai együttes, ezúttal Johner volt eredményes, 3-1.

A gól után több lehetőséget is kidolgozott a Volán, főleg Bodo volt aktív, a 36. percbe pedig ennek meg is lett az eredménye, 3-2.

Még a harmad vége előtt válaszolt a Villach, Manaviant maradt lent a jégen egy blokk után, a Villach pedig könyörtelenül kihasználta a fölényt, McGrath lőtt középről a hálóba, 4-2.

Szerencsére a Volán francia védője vissza tudott térni a jégre, és szükség is volt a segítségére, mert újra a hazaiak támadtak többet. Hét perccel a harmad kezdete után újra Sarauer került a büntetőpadra, de ebben a létszámfölényben nem tudott veszélyeztetni a hazai gárda.

A harmad közepén kétszer is kettő az egy ellen jöhetett a Villach, de Rajna mindkétszer hárított. Utolsó rohamra indult a Fehérvár, 5 perccel a vége előtt Erdély tette rá a kapura a korongot, a kipattanót pedig az érkező Bodo lőtte be a rövid alsóba, 4-3.

Egy perccel a vége előtt Benoit lehívta Rajnát, amit büntetett a Villach, Lattendresse talált az üres kapuba, 5-3.

Villach–Fehérvár AV19 5-3 (0-1, 4-1, 1-1)

Villach, 2675 néző, Vezette: Kellner, Nikolic (Kontschieder, Krausz)

VSV: Roy (Herzog – Wehrs (1), Ouellet-Blain (1), Urbas, Locke (2), Verlic 2 – Labrecque (1), Mühlstein, Latendresse 1 (1), McGrath 1 (1), Johner 1 (1) – Bacher (1), Kreuter, Kromp, Hunter, Schlacher (1) – Leiler, Platzer, Nageler. Vezetőedző: Greg Holst.

Fehérvár AV19: Rajna (Hetényi) – Erdély (1), Sarauer (2), Bodo 2, Owens (1), Manavian – Kóger (1), Vas (1), Sofron, Szirányi, Szabó D. - Sárpátki, Reisz, Vincze, Schiestel 1, Vernace - Orban B., Maylan, Beauregard, Orbán A., Szaller. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!