Sport

2017.02.09. 17:05

Nem adják fel a harcot

Székesfehérvár - téli szünetet követően február második hétvégéjén folytatódnak a férfi kézilabda NBI/B küzdelmei.

Krebsz András

A Nyugati csoport 13. pozíciójában szerénykedő Alba-Máv az ősszel egyedüliként két vállra fektetett Csurgó U23-as gárdájához látogat szombat délután. Az egykoron szebb napokat is megélt székesfehérvári klubnak már az elmúlt években is akadtak gondjai: tavaly legjobb kiesőként sikerült csak bennmaradni, a 2014/15-ös szezonban pedig csak perceken múlt az Alba másodosztályú tagságának megőrzése.

Idén azonban talán még nagyobb a baj, hiszen a szezonnyitón aratott győzelem egyben az utolsó sikert is jelentette ősszel, ezt mindössze egy ETO elleni döntetlennel tudták kiegészíteni Gyimesi Mátéék. A három megszerzett pont annak a fényében különösen kevés, miszerint jövőre a szövetség összevonja az NBI/B Keleti és Nyugati csoportjait, a szokásos három helyett így hat kieső lesz mindkét oldalról.

Gyimesi Máté(23) sok csatát megélt az Alba-MÁV Előrében
Fotó: Molnár Artúr

Ráadásul, Halmai Csaba klubelnök szavaival élve, télen többen is elhagyták a süllyedő hajót, így a szakmai stáb a Tolnai Péter, Soha Gergő, Székely Nikola, Vízler Balázs, Varga Balázs ötös játékára nem számíthat a továbbiakban. Az érkezők névsora megfelelő anyagi forrás hiányában igen szűkös, egyedül az Ajkáról igazolt 22 éves jobbátlövő, az NBI-es múlttal rendelkező Zsigmond Ádám található a listán.

A meggyengült kerettel is az életéért küzdő, idegenben eddig még pontot sem szerző fehérvári alakulatnak első körben az ellen a Csurgó ellen kellene bizonyítani, mely gárda az eddigi hat otthoni találkozójából egy döntetlen kivételével mindannyiszor győztesen hagyta el a játékteret. A szezonkezdet előtt a legjobb nyolcba várt együttes számára így már az is kisebbfajta csodát jelentene, ha a záró fordulóban - hasonlóan a tavalyi és a három évvel ezelőtti végjátékhoz - még téttel bíró összecsapáson harcolhatna a bennmaradásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!