Sport

2017.04.26. 18:55

Jégkorong VB: még van matematikai esély, de mi csak koncentráljunk a mérkőzéseinkre

Nem a várakozásoknak megfelelően alakult eddig jégkorong-válogatottunk számára a kijevi Divízió 1/A világbajnokság.

Szupkai Gábor

A magyar válogatott három mérkőzés után egy győzelemmel és két vereséggel áll. Többek közt köszönhető ez annak is, hogy a magyar jégkorong-válogatott 127 perce nem lőtt gólt azonos létszám mellett Kijevben.

- A támadójátékunk hatékonyságán javítanunk kell. Többet kell kapura lőnünk, jobban kell zavarnunk az ellenfelek kapusait. A védekezésünket befolyásolja, hogy sok kiállítást szedünk össze, és többször szükségtelenül, a támadóharmadban szabálytalankodunk. Átlagban minden meccsen ötször voltunk emberhátrányban, ez sok. Hiába lőttünk három emberelőnyös gólt, ugyanennyit kaptunk hátrányban - értékelte az eddigi teljesítményt Rich Chernomaz, a magyar csapat vezetőedzője.

Viszont még mindezek ellenére is van esély a feljutásra, bár ehhez már nem csak a mi játékunknak kell óriásit javulnia. Le kell győznünk csütörtökön a lengyeleket és pénteken a kazahokat, de szükséges a dél-koreai siker is az osztrákok ellen, hogy maradjon esély a feljutásra.

Viszont a pesszimisták kedvéért nézzünk kicsit lejjebb is, ami szintén indokolt, hiszen a hatcsapatos mezőny ötödik helyén állunk ebben
a pillanatban. Kiesni viszont szinte ugyanolyan nehéz lesz, mint feljutni. Ezt a kérdést akár már szerda este rövidre zárhatja az ukrán válogatott, ha nem szerez pontot Kazahsztán ellen. Minden más esetben a zárófordulóban dől el minden.

Ránk tehát csütörtökön a lengyelek legjobbjai várnak, akik megverték Ukrajnát, és kikaptak Koreától. Eddig kísérteties a hasonlóság a mieinkkel, ám ők Kazahsztántól kaptak ki hosszabbításban, míg a mieink ugye Ausztria ellen szenvedtek vereséget. Így most legjobb barátaink egy ponttal jobban állnak, mint mi, de számukra is kulcsfontosságú a győzelem, illetve a pontszerzés. Nekünk pedig az, hogy javítsunk a védekezésünkön, mivel eddig mi kaptuk a legtöbb gólt. Az se lenne rossz, ha kevesebb kiállítást hoznánk össze, valamint gólt kéne lőnünk. Ha nem is sokat, de többet, mint a lengyelek.

A mérkőzés 16 órakor veszi kezdetét Kijevben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!