Sport

2015.11.17. 20:58

Nem borzasztó ez a Bolzano - A HCB Südtirol sem tudott megálljt parancsolni a fehérváriaknak

Székesfehérvár – Három sorozatban elért győzelem után, a 21. forduló mérkőzésén a Bolzanot fogadta a jégkorong EBEL-ben a Fehérvár AV19.

Szupkai Gábor

Sikorcin Ladislav, Andrew Sarauer, Bartalis István, Chris Francis, Vincze Péter. Ez nem a Volán egy sora, hanem a hiányzók. Ehhez persze már kezdenek hozzászokni Fehérváron, tegnap a Mol Ligában sérült meg három játékos a Brassó ellen. Amihez viszont szívesebben szoknának hozzá a szurkolók, az a novemberi mérleg. Ha együtt nézzük az EBEL és Mol Liga teljesítményt, akkor hét mérkőzésből hat győzelmet értek el a Fehérvár AV19 csapatai.

Az aktuális ellenfél a Bolzano, amely nyári vélt vagy valós anyagi gondjai ellenére is szépen muzsikál. Apró jó hír, hogy a Ljubljana ellen hiányzott a csapatból gyermeke születése miatt Benk András, de ő Rob Pallin rendelkezésére állt. Ugyan már túl vagyunk húsz fordulón, de a sorsolás szeszélye folytán még nem játszott egymással idén a két csapat, így a hátralévő időben gyakoribb lesz a randevú a két együttes között.

Rögvest az első percekben látszott, hogy kemény ellenfél lesz este a Bolzano, Nichola Palmieri gyorsan rá is ijesztett a hazaiakra, de Rajna Miklós hárítani tudott. A harmad közepéhez közeledve több kiállítást is kapott a vendégcsapat, ebből a harmadikat sikerült kihasználni. Frank Banham szezonbeli ötödik gólját lőtte majdnem a kék vonalról, Brendan Connolly passzából. Az első húsz perc végén sajnos Ryan Kinasewich okozott vérző sérülést a Bolzano egy játékosának, emiatt úgy vonulhattak el a pihenőre a hazaiak, hogy tudták, a szünet után bizony nehéz percek várnak majd rájuk emberhátrányban.

Ezt a nehéz időszakot kivédekezte a fehérvári együttes, majd egy újabb hazai kiállítást követően, teljes létszámnál sikerült egyenlíteniük hét perc után a második harmadban a vendégek. Joel Broda lövése talált utat rejtélyes körülmények között Rajna Miklós lábai között. A játékrész közepén jobban játszott a FAV19, de a második húsz perc vége nem volt egy lányregény. Büntetések nehezítették a hazai csapat amúgy sem egyszerű dolgát, ám a vendégcsapat minden próbálkozása sikertelen volt, így jöhetett a jégfelújítás, a forralt bor, és az edzői utasítások az öltözőben a harmadik harmad előtt. Ez utóbbi Rob Pallinnak sikerült jobban, mert a hazaiak kezdtek jobban, és Nagy Gergő miután vasárnap meglőtte az első gólját az idényben, gyorsan megduplázta ezt, és negyvenhat perc játék után a Volánnál volt az előny. Amit sokáig szorgosan őrizgetett a hazai csapat, majd kevesebb mint három perccel a végső dudaszó előtt Sárpátki Tamás növelte kettőre az előnyt. Időkérés után, lehozta kapusát a vendégcsapat és gyorsan szépítettek is, de a legvégén emberhátrányban Brendan Connolly lőtt üres kapus gólt, így sikerült a Volánnak zsinórban a negyedik mérkőzésén is a rendes játékidőben nyernie. Pénteken a Klagenfurt látogat Fehérvárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!