Sport

2017.06.09. 11:15

Nem indulhat a Dunarea Galati a MOL Ligában

A MOL Liga következő szezonjában nem lehet ott a román Dunarea Galati.

Szupkai Gábor

A döntésről a magyar bázisú bajnokság menedzsmentje már értesítette a romániai klubot. Végh István, a MOL Liga alelnöke elmondta, a liga kifogásai alapvetően három pontban foglalhatók össze.

A Galati nagy vereségei rontották a MOL Ligáról mint minőségi versenysorozatról kialakult képet. A szezon végén saját döntésük nyomán jelentősen meggyengült csapattal álltak ki, és feladták a küzdelmet a rájátszásba kerülésért, azt a látszatot keltette, hogy nem veszik komolyan a MOL Ligát. Továbbá rendszeresen nem készítettek anyagokat a csapatról, nem voltak előzetesek, nem volt hivatalos fotós a meccseken, nem küldtek beszámolókat, edzői nyilatkozatokat sem.

A Galati év közben nem tudta időben kifizetni a játékosait, adósságokat halmozott fel, a tavasszal megszavazott 2017-es támogatásból egyenlítette ki tartozásait. A MOL Liga nem szeretné,  hogy elterjedjen az a gyakorlat, hogy a játékosokat nem fizetik ki időben vagy egyáltalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!