Sport

2017.01.27. 21:07

Nem játszott igazán jól a Fehérvár AV19, fontos pontokat vesztett

Az Erste Bank Eishockey Liga középszakaszának harmadik fordulójában három pont reményében fogadta az Olimpija Ljubljanát a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Ferencz Balázs

„Nincs mese, nyerni kell!" - jelentette ki egy kék-fehér sálba burkolózó, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok melegedőjében „hangoló" derűs beszédű fehérvári drukker az Olimpija Ljubljana elleni középszakasz-derbi előtt. És győzelmet szeretett volna látni a kivetítő mellett világoskék-arany színekben pompázó Ajkai Óriások különítménye is, mely ifjú hokiklub edzője a Volánnal bajnokságot is nyerő korábbi kapus, Becze Zoltán.

Nem kellett sokat várni az ünneplésre, 2 perccel és 56 másodperccel a kezdő bedobás után a negyedik sor villant, B. Orban, Reisz és Vincze Péter járatták a korongot a kapu környékén, s utóbbi ütőjéről Frazee kapus lábai között vánszorgott a pakk épp a gólvonal mögé két centivel. Kis gól is gól, 1-0. Azonban a ligautolsó, anyagi gondokkal küzdő, s csupán három, fiatalokkal teli sorral harcoló Olimpija hamar egyenlített. Egy előrevágott korong a tétlenül szemlélődő fehérvári védők mellett a kapu elé csorgott a palánkról, amire Aljaz Uduc csapott le, s aljasul bevágta a jobb felsőbe, 1-1. A játékrész derekán emberhátrányban demonstrálta erejét a Volán, Sofron kemény ütközésekkel bontotta le és akasztotta meg a szlovén támadásokat. Egyenlő létszámban Sarauer egy lövőcsellel elfektette Frazee-t, de a kapus a jégen nyújtózva védett bravúrral. A 15. perc elején aztán a semmiből fordított a Ljubljana: Ales Music bombázott közelről Rajna kapujába, 1-2. Három perccel a harmad vége előtt emberelőnybe került a Fehérvár, Sarauer kapuvasig jutott. A nyomás a 20. percben érett góllá, Sofron készítette le a pakkot Antonin Manaviannak, aki a kékvonalról tüzelt, s megpattanó lövése megzavarta Frazee-t, 2-2.

Veszélyesebben kezdte a középső periódust az Olimpija. Letámadtak a szlovének, Rajnának többször is résen kellett lennie, majd Uduc üres kapura lőtt kapuvasat... Kóger ziccert hibázott, Izzott a jég, felpörgött az iram, majd Orbán Attila és Raphael Bussieres ökölpárbaja pezsdítette a szurkolók vérét - Orbi nyerte a bunyót. Az ezt követő emberfórt végre gólra váltották a hazaiak, Erdély Csanád pofozta a korongot közelről a ketrecbe, amit Jeff Frazee nehezen emésztett meg, 3-2. A mérkőzés derekán újított a vendég, Ziga Pesut húzott el a bal oldalon, kapura húzta a korongot, ami Rajna mamutjának hátsó feléről csorgott a kapuvas mögé, 3-3. A második szünetig aztán meddő mezőnyfölényben hokizott a Volán, nem találtak ösvényt a korongok a kapuba.

Nyílt sisakos küzdelem jellemezte a harmadik játékrészt, a Fehérvár megpróbált nagy iramot diktálni, abban bízva, hogy a három sorral játszó szlovének elfáradnak. A már-már mumussá vált zöld-fehérek azonban felvették a kesztyűt. Egyre görcsösebbé vált a fehérváriak játéka, és a rendes játékidőben képtelen volt dönteni. A ráadás is gól nélkül telt, a szétlövésben azonban Music büntetője volt a zárszó, 3-4.

Fehérvár AV19-Olimpija Ljubljana 3-4 bü. (2-2, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Fehérvár: Rajna - Schiestel, Vernace, Kóger (1), Vas J., Sárpátki - Owens, Manavian 1 (1), Erdély 1(ee), Sarauer, Bodo - Szirányi, Sagert, Sofron (2), Maylan, Beauregard - Orbán A., Szabó D., B. Orban (1), Reisz (1), Vincze 1. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Olimpija: Frazee - Groznik, Planko, Bussieres (1), Music 2, Pesut 1 (1) - Guimond(1), Cepon, Chvatal, Ograjensek T., Uduc 1 - Selan (1), M. Zajc, Pem, Gabor (1) - Srpcic, Ulamec. Vezetőedző: Bojan Zajc.

Kiállítások: 13, ill. 11 perc. Kapura lövések: 30-17

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!