Sport

2016.11.29. 18:05

Magyar Kupa: Újabb NB III-as ellenfélen keresztül vezet az út a legjobb 16 közé

Szerdán a labdarúgó Magyar Kupában az NB III-as Budafoki MTE ellen lép pályára a Promontor utcában a Videoton FC csapata.

Szupkai Gábor

A Fehérvár eddigi útja a kupában nem volt túl nehéz. A csapat a 6. fordulóban csatlakozott a küzdelmekhez, és az NB III Közép csoportjában szereplő PMFC ellen 4-0-ra nyert, majd a következő fordulóban Makóra kellett utaznia, ahol szintén könnyedén, 6-1-re diadalmaskodott megyei első osztályú ellenfelével szemben.

Ezúttal szintén NB III-as együttessel kell megmérkőznie a Videotonnak, a PMFC-vel egy csoportban szereplő BMTE csapata igyekszik megnehezíteni Henning Berg és játékosainak életét. A budafokiak a kupaküzdelmek során eddig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei II. osztály éllovasát a Balkány SE-t, ám ami némileg figyelere méltóbb, a Magyar Kupa előző fordulójában az NB II-es Szeged 2011 Grosics Akadémiát búcsúztatta, miután hazai pályán, Kovács Dávid duplájával 2-1-re nyertek a dél-budaiak.

Remélhetőleg minél többször lesz okuk ünnepelni a Videoton játékosainak a Promontor utcában
Fotó: Koppán Viktor

Ami miatt szintén nem szabad egy legyintéssel elintézni a Budafokot, az a kispadon ülő személy. A BMTE vezetőedzője az élvonalbeli rutinnal is rendelkező Prukner László, aki hajdanán még a Ferencvárost is irányította egy rövid ideig, de legnagyobb sikereit a Kaposvári Rákóczi FC kispadján érte el.

Prukner vezetésével a hajdanán az NB II-ben vitézkedő 22. kerületi együttes ismét merész célokat forgat a fejében, jelenleg 17 fordulót követően, 40 ponttal a második helyen áll, 6 ponttal lemaradva a listavezető Szigetszentmiklós mögött. A bajnokságban 13 győzelmük, 1 döntetlenjük és 3 vereségük van. A legutóbbi fordulóban épp a listavezetőt fogadták, és nagy csatában 2-1-es vereséget szenvedtek. A BMTE a negyedik legtöbb gólt lőtte (29) és a második legkevesebbet kapta (12).

Ezen a téren a Videoton sem szégyenkezhet, hiszen a hétvégi MTK elleni sikernek köszönhetően egy ponttal áll az első helyen álló Vasas mögött az NB I tabelláján, a legtöbb gólt szerezve és a második legkevesebb kapva.

A Budafok együttesében több egykori Vidi-játékos is szerepel. A legnagyobb név a keretben a tíz évvel ezelőtti Magyar Kupa-győztes csapatunkban szereplő Csizmadia Csaba, de rajta kívül Vaszicsku Gergő és Margitics Andor is a budafoki együttest erősíti.

- Mindenképp nyerni szeretnénk, hiszen az egyik kitűzött célunk ebben a szezonban a kupagyőzelem, ehhez pedig az összes ellenfelünk ellen nyernünk kell. Bár szerdai riválisunk az NB III-ban szerepel, ettől függetlenül nagyon komolyan készülünk erre a meccsre is, hiszen egyrészt minden ellenfelünket tisztelünk, másrészt a Budafok keretében rutinos labdarúgók vannak, akik az előző kupafordulóban egy NB II-es csapatot búcsúztattak. Biztos, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat - nyilatkozta a Videoton játékosa, Paulo Vinícius.

A mérkőzést szerdán 12 órakor rendezik a BMTE Promontor utcai sporttelepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!