Sport

2016.09.30. 19:50

NB II: Megyénk csapatai karakteres ellenfélekkel találkoznak

Felcsút, Csákvár - A Merkantil Bank NB II 12. fordulójában a Puskás Akadémia FC a Mosonmagyaróvár vendége lesz, míg az AFC Csákvár a Békéscsabát fogadja.

Káldor András

A Credobus-Mosonmagyaróvár a 16., de helyezése ellenére stabil csapatnak tűnik, főleg hazai környezetben, és igencsak megszenvedett náluk a ZTE, amelyet le is győztek 2-1-re, de a Nyíregyháza Spartacus, valamint a listavezető Balmazújváros is csupán egy-egy góllal bizonyult jobbnak náluk. Legutóbb a Szolnoki MÁV csapatát intézték el idegenben, úgy, hogy esélye sem volt ellenük az alföldi gárdának, és sima 4-0-ra győztek. A Puskás Akadémia FC, valljuk meg, eléggé felemás szezont futott eddig, bár szerencséjükre eléggé kiegyensúlyozott, és szoros az élmezőny, így mindössze három ponttal vannak lemaradva az éllovastól. Ettől függetlenül mind játékban, mind szemléletben gyökeres változásra lesz szükség, amennyiben három ponttal akarnak hazatérni Szíjjártó István vezetőedző tanítványai. A mosonmagyaróvári összecsapás vasárnap délután 15 órakor kezdődik.

A sárga mezes, csákvári Bakos Szabolcsra sok munka vár a középpályán a Békéscsaba ellen Fotó: Molnár Artúr

Az Aqvital FC Csákvár egy hellyel előzi meg az óvári alakulatot, vasárnap késő délután, 17 órakor a tavaly még NB I-es Békéscsabai Előre lesz a vendégük. Nem vár könnyű meccs a csákváriakra, és nem csak azért, mert a Zoran Szpisljak irányította lilák az utóbbi három idegenbeli meccsüket kapott gól nélkül nyerték meg. Előbb a bajnoki címre is bejelentkező Kisvárda, majd a Kozármisleny, és a SZEOL SC csapatainak pályáján zsebelték be a három pontot. Jelenleg a 4. helyen állnak a tabellán, 19 pontjuk van, és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a ZTE FC és a Puskás Akadémia FC csapatait. Az elmúlt héten a Csákvár értékes döntetlent ért el (2-2) Sopronban, kérdés, hogy tudják-e gyarapítani pontjaik számát. - Eddig is tudtuk, a vasárnapi összecsapás pedig csak erre erősített rá, nincs lefutott találkozó az idei NB II-ben. Tisztában vagyunk vele, a lila-fehérek remek formában érkeznek hozzánk, zsinórban hat meccset nyertek, és már az első helyet ostromolják. Ennek ellenére megpróbáljuk megállítani a száguldó viharsarki expresszt - hangsúlyozta Toldi Gábor, a Csákvár vezetőedzője. Vallejos Dominique-re továbbra sem számíthat a szakember, a 21 esztendős csatár talpcsonttörése után ugyan megúszta a műtétet, de így is hosszabb rehabilitáció vár rá, és nem tudni, mikor állhat az edzőstáb rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!