Sport

2016.05.26. 16:19

Nem lesz teljes a férfi csapat a döntőben

Moszkva – A négy magyar versenyzőből három – köztük Demeter Bence – jutott döntőbe az öttusa világbajnokság férfi selejtezőjéből.

Ferencz Balázs

Elképesztően erős és népes, 96 fős mezőny viaskodott a selejtezőben az öttusa világbajnokság férfi selejtezőjében. A már olimpiai kvótával rendelkező Kasza Róbert az A csoport 10. helyén jutott a szombati, 36 fős döntőbe. Az egyéni induló Tibolya Péter is jeleskedett a selejtezőben, csoportjában a 8. helyen zárt, döntőbe jutott. A Volán Fehérvár versenyzője, Demeter Bence semmit nem bízott a véletlenre. A fehérvári legény vérmes reményekkel utazott Oroszországba, ahol a 200 méteres úszást 2:04.07-es idővel a 15. helyen zárta. A vívópáston nagyon kevesen tudták megszúrni Bencét, 23 győztes asszó mellett csupán nyolc vereséget szenvedett, az első helyen zárta a számot, s így a kombinált számban harmadikként rajtolhatott. Marosi Ádám a jó úszás után gyengén vívott, és hiába futott fel a 17. pozícióból a 13.-ra, nem jutott döntőbe. Demeter Bence magabiztosan lépett tovább, csoportjában a 7. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!