Sport

2017.04.15. 18:10

Nem pontozásra játszották

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a listavezető Videoton FC a tabellán a 8. helyen álló Mezőkövesd Zsóry FC csapatát fogadta, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

Káldor András

Videoton FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)

Felcsút, Pancho Aréna,1651 nézőVezette: Solymosi Péter (Albert István, Buzás Balázs)Videoton FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Fiola – Hadzic (46., Géresi), Varga J., Szolnoki (69., Pátkai), Suljic (90., Bódi) – Maric, Scsepovics. Vezetőedző: Henning BergMezőkövesd: Tujvel – Pauljevics, Hudák, Szeles, Vági – Gohér, Egerszegi – Molnár G., Tóth B. (72., Bacelic-Grgic), Sós (54., Baracskai) – Sterstik (87., Diallo).Vezetőedző: Tomiszlav SzivicsGól: Suljic, illetve Molnár G.Sárga lap: Fiola, Juhász R., illetve Hudák, Gohér, Bacelic-Grigic, Szeles, Egerszegi

Az első vonalba a nyáron visszajutó Mezőkövesd remek őszt produkált Pintér Attila vezetésével, a tabella 5. helyén telelhettek. A téli szünetben váltás történt a kispadon, Pintér a Puskás Akadémia FC-nél folytatta munkáját. Helyére Tomiszlav Szivics érkezett, akivel a tavasz is jól kezdődött, hiszen 3-0-s győzelemmel nyitottak (a DVTK ellen), de aztán megtorpantak, a következő öt bajnokiból négyet elvesztettek.

A legutóbbi fordulóban aztán megtört a jég, ezt a Bp. Honvéd bánta, és ettől sikertől valamelyest fellélegezhettek a vendégek. A Vidi számára, pedig égetően szükség volt a három pont begyűjtésére, ahhoz, hogy első helyüket megerősítsék a Honvéd előtt. A szezonban amúgy kétszer találkoztak eddig a kék-sárgákkal, egyszer a fehérváriak diadalmaskodtak 2-0-ra, míg idegenben 2-1-es kövesdi siker született.

A Videoton FC összeállítása több ponton is változott a szerdai, Gyirmót-Győr FC elleni összecsapáshoz viszonyítva, így helyet kapott a kezdő tizenegyben Szolnoki Roland, ismét elfoglalta helyét már kezdő sípszótól Anel Hadzic, valamint Asmir Suljic váltotta a szélen Géresi Krisztiánt. A vendégeknél Lazar Veszelinovics ismét megsérült, lehet, hogy befejezte a szezont is. Farkas Dániel, sem lehetett még ott társaival, ugyanakkor Peter Sulek szezonjának is vége van, de hozzá hasonlóan Alexendre Damcsevszkijre számíthat mestere már idén.

„Jobbulást, Kokó!” feliratú drapériával kívántak gyógyulást a játékostársak a kezdés előtt a szerdai összecsapáson kettős alkarcsonttörést szenvedő Kovács Istvánnak, akit különben pénteken még egyszer meg kellett műteni. Az első negyedóra jobbára tapogatózó játékkal telt el, különösebb izgalom nélkül, a vendégek egyáltalán nem tömörültek be kapujuk elé – bár a fehérvári szurkolók a bemelegítés perceiben éppen erről beszélgettek, és ezek alapján azt várták, hogy kedvenceik egy kapura fognak játszani.

Nem ez történt, mert próbálkoztak becsülettel a sárga mezesek, igaz túlságosan sok veszélyt azért nem jelentettek Kovácsik Ádám kapujára. Majd a 18. percben Marko Scsepovics borzolta a kedélyeket, a Vidi gólzsákja ugyanis Paulo Vinicius nagyszerű, félpályáról passzolt labdája után, ajtó-ablak helyzetben öt méterről durrantott a jobb felső sarok fölé. A 23. percben a Mezőkövesd előtt is adódott egy kisebb lehetőség, Vinicius vesztett labdát a 16-os előtt, Sós Bence adott középre, de az érkező Molnár Gábor 15 méteres lövésébe Juhász Roland még bele tudott érni, majd Kovácsik vetődve kaparintotta meg a labdát.

A 25. percben mintaszerű, remekül „megrajzolt” támadást vezettek a piros-kékek, melynek végén Suljic kapott „forintos” labdát Marko Marictól, a bosnyák támadó, pedig 10 méterről, higgadtan emelt a bal felső sarokba a kivetődő Tujvel mellett. 1-0. Nem sokáig tartott a Vidi drukkerek öröme, mivel szinte a következő támadásból Gohér Gergő passzából Molnár Gábor kapásból, 13 méterről nagy lövését küldött Kovácsik kapujára, a hálóőr csak beleérni tudott, a labda a hálóban kötött ki. 1-1.

A 41. percben meleg pillanatokat élt át a kövesdi védelem, Hadzic ívelt a 16-oson belülre egy szabadrúgást, ezt Juhász Roland becsúszva lőtte a kapu elé, az érkező Fiola Attila, ötösön belülről megküldött fejese, pedig a felső lécen csattant. A szünet után tovább gyűrték egymást a csapatok, a Mezőkövesd próbálta lassítani a játékot, míg a fehérvári gárda Géresi beállításával elsősorban a baloldalon vezetett több akciót, kevés sikerrel. Az 50. percben Sós húzott el a baloldalon, majd Marek Strestíknek gurította vissza a labdát, aki egy igazítás után, 15 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, Kovácsik azonban hárítani tudott. A 71. percben Maric 16 méteres, léc alá tartó löketét Tomás Tujvel tolta ki szögletre, ezt követően még zsinórban kétszer kellett az egykori Vidi kapusnak bizonyítani a tudását. Aztán a 76. percben Loic Nego tört be a 16-oson belülre, előle ugyan mentettek, de Suljic került kecsegető helyzetbe, az ő próbálkozásába szintén belevetődtek a vendégvédők.

Az utolsó tíz percben teljesen beszorította ellenfelét a Videoton, hiába lépett fel a csatársorba Juhász R.,  igazán nem volt támadásaikban átütőerő. Kár, hogy nincs pontozás a fociban is, mivel az alapján a Vidi biztosan megnyerhette volna a meccset, így viszont, mivel a Honvéd legyőzte a Paksot, ismét helyet cserélt a két csapat a tabella élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!