Sport

2016.05.27. 19:25

Nem sikerült a triplázás

Szombathely - A 2016-os magyar országos rali-bajnokságban a harmadik versenyt rendezték Szombat-helyen, az Iseum Rallye a Marso Kupa megnyerésért zajlott.

Szupkai Gábor

Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter a bajnokság első két versenyén, Egerben és Miskolcon is a dobogó legfelső fokára állhatott Rallye2 kategóriában. Ezt a sorozatot szerette volna folytatni Szombathelyen is a páros.

- A Miskolc Rallye után csak három hetünk volt az ottani apróbb bajok kijavítására, illetve az autó murvára való felkészítésére. A versenyt megelőző csütörtökön Káldon egy rövid tesztelésen tudtuk kipróbálni, mit tud az autó, hogy viselkedik murvás útviszonyok között. Ezzel megtapasztalhattuk, mi vár majd ránk Szombathelyen, de tudtuk, hogy az első pár szakasz rá fog menni az ismerkedésre - mondta a móri versenyző.

Végül részben igaza is lett, mert még ennél is sokkal eseménydúsabb lett a hétvége.

- Az első gyorsasági egy baleset miatt időmérés nélküli etap lett, így csak a második gyorsasági szakaszon kezdtünk el versenyezni. Az autó jól működött, és a kategóriánkban a második legjobb idővel nyitottunk. A következő gyorsaságin, Söptén a rali- katlanban próbáltunk felzárkózni, végül mi voltunk a leggyorsabbak, annak ellenére, hogy tönkrement a bal első gátlónk. Ezt a szervizben sajnos nem tudtuk megjavítani, így elől teljesen leengedve, aszfaltos pályára alkalmas magassággal vágtunk neki az további szakaszoknak. Pontosabban csak vágtunk volna, ugyanis a negyedik gyorsasági előtt, Szeleste közelében, szétszakadt a kuplungunk, megszűnt a hajtás, így fel kellett adnunk a versenyt - meséli szomorúan ifj. Fogarasi Attila.

Ezzel megszakadt a győzelmi sorozat, de kesergésre nincs sok idő.

- A következő futam az év leghosszabb és legkeményebb murvás versenye, a Veszprém Rallye lesz június utolsó hétvégéjén, ahol ennél sokkal jobb eredményt szeretnénk elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!