Sport

2017.02.24. 22:55

Nem sok hiányzott

Érd - A női kézilabda bajnokságban nem várt könnyű feladat az Alba Fehérvárra, de a lányok hajszál híján csodát tettek az Érd otthonában.

Szupkai Gábor

Az Érd ebben a szezonban mindössze két alkalommal nem gyűjtötte be a megszerezhető maximális pontot egy mérkőzésen. Egyetlen döntetlen, és egy Győr elleni vereség rondít csak bele a képbe. A péntek esti mérkőzés igazából az őszi utolsó fordulóból került mostanra, ugyanis akkor mindkét együttes nemzetközi kötelezettségeit teljesítette.

Claudine Mendy hat góllal örvendeztette meg a fehérvári szurkolókat, de végül az Érd örülhetett
Fotó: Kricskovics Antal

Nem túl sikeres Piedade-lövéssel indult a találkozó, mégis az Alba szerzett vezetést, miután Jelena Lavko már pontosabban célzott, majd Bandelier is elküldött egy rakétát a jobb felsőbe. Kettő perc után a hazaiak is megtalálták az utat Herr hálójáig, a Fehérvár mindig egy-két góllal előrébb járt. Rengeteg hibát vétett mindkét csapat, bár az is igaz, hogy Gonzalezt nagyon jól semlegesítette Pelczéder és Piedade, vagy ha ők nem boldogultak, akkor Bandelier is becsatlakozott.

Klivinyi megállítása már némi nehézségbe ütközött, ő gyorsan háromszor is átlőtte az Albát, de az Érd még mindig csak kergette a vendégeket. A 18. percben aztán fordult a kocka, és először mutatott az eredményjelző érdi előnyt. Ekkor az Alba vette fel az üldöző szerepét, de ők is folyamatosan ott lihegtek a hazaiak nyakában, és öt perccel a szünet előtt vissza is vették a vezetést. Az első harminc perc hajrájában Herr is a kapuba talált, de Klivinyi két másodperccel a félidőt jelző dudaszó előtt egyenlített, 13-13.

Szabó Laura lőtte a második félidő első gólját büntetőből, Bulatovic pedig a másodikat, gyorsan megugrottak kettővel Szabó Edina lányai. Ezt a különbséget tartották is, pedig két percig létszámhátrányban kellett játszaniuk. 17-14-nél Deli Rita úgy érezte, eljött az ideje egy kis meditációnak és megbeszélésnek. Ez Herrnek mindenképpen jót tett, aki gyors egymásutánban védte az érdi próbálkozásokat, az a baj, hogy Janurik sem tett másképp.

A második játékrész közepén néggyel vezettek Szabó Edináék, majd ráhozták a frászt a hazaiakra a fehérváriak, zsinórban ötöt vágtak. Kilenc perccel a vége előtt az egyik játékvezető lesérült, kollégája egyedül fújta a hajrát. Nem volt könnyű dolga, de bátorsága viszont igen. 26-25-ös érdi vezetésnél befújt egy büntetőt az Alba Fehérvárnak, 15 másodperccel a vége előtt. Ám ezt Gjorgjijevska Gridnyevába lőtte, így nem sikerült az idei szezonban ritkán látott bravúr, pontot lopni az Érdtől.

Érd-Alba Fehérvár KC 26-25 (13-13)

Vezette: Nagy F., Túróczy

Érd: Janurik, Sztojak - Vajda, Szabó L. 6 (6), Bulatovics 2, Kisfaludy 3, Gulyás 2, Klivinyi 7, Fekete, Araújo 1, Kiss N. 2, Signaté 1, Barján, Gonzalez 2. Edző: Szabó Edina

AFKC: Herr O. 1, Sipeki - Májer 1, Piedade 1, Lavko 3, Mendy 6, Tilinger 4 (4), Pelczéder 1, Djordjievszka 1, Hajduch, Isitate 1, Bandelier 6., Kazai. Edző: Deli Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!