Sport

2017.02.12. 21:32

Kettős arcát mutatta az Alba Fehérvár csapata, de végül magabiztosan győzött

Székesfehérvár - Nem volt sétagalopp a férfi kosárlabda NB I 18. fordulójában az Alba Fehérvár meccse a Jászberény ellen, de végül második félidei játékuknak köszönhetően újabb sikert könyvelhettek el.

Káldor András

Alba Fehérvár-JP Auto-Jászberényi KSE 92-80 (15-20, 22-24, 29-19, 26-17)

Székesfehérvár, 1500 néző

Vezette: Benczur, Balog Gy., Rácz Zs.

Alba: B. TAYLOR 11/3, EDWARDS 15/6, Shepard 8, LÓRÁNT 22/9, KELLER Á. 10. Csere: Markovics 4, Burgess 7/3, Farr 14, Keller I. 1, Tóth P. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

JKSE: SADDLER 14/6, Arrington 10/6, Williams 11/3, Sztamenkovics 13/3, BOJICS 23. Csere: Brbaklics 4, Mándoki 2, Cseh 3/3, Czirbus. Vezetőedző: Stevan Tot

Lóránt Péter (fehér) 22 pontot ért el a Jászberény ellen Fotó: Simon Erika

Hebehurgya játékkal szembesülhettünk az első félidőben, csupán Keller Ákos, és Lóránt Péter voltak azok, akik jó értelemben kilógtak csapatukból. És nemcsak a magasságukból adódóan... A szokottnál is több volt a pontatlan átadás hazai részről, és ezeket sorra megbüntette a Jászberény. Így nem lehetett azon csodálkozni, hogy mindkét negyedet megnyerte a JKSE, és hétpontos előnnyel mehetett pihenőre. Egy biztos, a szünet jól jött a hazaiaknak. Dzunics Braniszlav vezetőedző a kispadon éppen csak rápillantott a statisztikára, majd nagyon gyorsan letette. Semmi örömteli nem volt benne, a számok nem csaltak, azt láthatta, hogy csapata mindössze 12 lepattanót szedett össze, míg ugyanebben a mutatóban a jászságiak 22-nél tartottak húsz perc után.

Mindenesetre a szünet után sebességet váltott a Fehérvár, sokkal agresszívebban védekeztek, és a támadás befejezéseik sem voltak olyan esetlegesek, mint korábban. Ennek megfelelően a játékban feljavuló Justin Edwards, és Brandon Taylor lényegesen aktívabb lett, többet vállalt, Lóránt triplái is ültek, és a harmadik negyed 11-0-as sorozata, már jelezte, hogy meglehet az újabb győzelem. A záró negyed elején mindenre választ kaptunk, mert 13-2-vel indított az Alba Fehérvár, ezzel pedig eldőlt a leglényegesebb kérdés.

Lóránt Péter mellett Edwards bizonyult az Alba legjobbjának. Az amerikai több poszton is helytállt, tíz gólpasszt osztott ki, valamint hat védő lepattanót szerzett.

- A mérkőzés első játékrészében nagyon lassan kezdtünk, és nem nagyon koncentráltunk, a védekezéssel sok problémánk akadt, könnyű kosarakat kaptunk. Ezen a második félidőben sikerült változtatni, és akkor már sokkal intenzívebben játszva mi értünk el könnyű kosarakat. Dzunics Braniszlav kérte tőlem, hogy játsszak irányítót is, és egy irányítónak nyilván az a feladata többek között, hogy kiszolgálja társait, én megpróbáltam arra törekedni, hogy minél jobb helyzetbe hozzam őket - nyilatkozta Edwards.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!