Sport

2017.07.19. 16:42

Nigériai támadót igazolt a Videoton FC - Ezekiel Henty hároméves szerződést kötött Fehérváron

A Lokomotiv Moszkva és a Videoton FC megállapodása értelmében szerdától Videoton-mezben folytatja pályafutását Ezekiel Henty.

Ferencz Balázs

A nigériai támadó 1993. május 13-án, Lagosban született, pályafutását a Flying Sports Akadémián kezdte, de már egészen fiatalon az AC Milan utánpótlásába igazolt. Kölcsönjátékosként megfordult a Spezia, a Perugia, az ND Gorica és az Olimpija Ljubjana együttesében is, utóbbi klub pedig később végleg leigazolta – a szlovén fővárosban rövid ideig együtt dolgozott vezetőedzőnkkel, Marko Nikoliccsal is.

A remekül sikerült ljubjanai időszak után 2016 februárjában az orosz élvonalbeli Lokomotiv Moszkva szerződtette, az elmúlt félévet pedig kölcsönben az emírségekbeli Baniyas SC-ben töltötte.

A 185 centiméter magas, remek felépítésű csatár pályafutása során 45 szlovén első osztályú mérkőzésen 14 gólt szerzett és 10 gólpasszt osztott ki, az Emírségekben 12 meccsen 5-ször volt eredményes, 17 orosz első osztályú és 6 Serie B-s találkozóján pedig 1-1 gólt ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!