Sport

2016.01.09. 20:39

Nincs gól, nincs pont

Az első harmadban egyik csapat sem tudta volna letagadni, hogy mennyire nagy jelentőséggel bír a találkozó.

Szupkai Gábor

Fehérvár AV19–HC Bolzano

0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3058 néző, vezette: Grumsmen, Smetana (Haurum, Smeibidlo)

FAV19: Rajna – Brocklehurst, Martinelli, Kóger, Sarauer, Bodó – Varga A., Manavian, Kovács Cs., Sikorcin, Francis  – Orbán A., Szirányi, Benk, Nagy G., Sárpátki – Wehrs, Orbán B., Vincze. Vezetőedző: Sille Tamás.

Bolzano: Hübl – Egger, Oberdörfer, Broda 1, Vause, Reid – Hofer, McMonagle, Gander, Saviano, Pope – Flemming, Deanesi, Palmieri, Foster, Pollastrone – DiCasmirro, Bernard, Insam. Vezetőedző: Tom Pokel.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

Már nem Rob Pallin, de még nem is az új vezetőedző, Hannu Järvenpää ült a Fehérvár AV19 kispadján, ezen a hétvégén Sille Tamás és Frank Banham irányítja a fehérvári együttest. A finn szakember azért ott volt a csarnokban, és a lelátóról ismerkedett új csapatával. Az ideiglenes edző keze nyoma látszott azért a Volánon, Bodó Christopher például az első sorban találta magát, de ott volt a csapatban Brance Orban is, aki egy nappal korábban még a Mol Ligában bolondította az újpesti védőket. Az ellenfél ezen az estén a Bolzano, akik az EBEL hetedik helyén állnak és élethalál harcot vívnak a rájátszásért, így ismét nehéz feladat várt a Volánra.

Az első harmadban egyik csapat sem tudta volna letagadni, hogy mennyire nagy jelentőséggel bír a találkozó. Egymás torkának ugrottak, és már másfél perc elteltével megindult a lökdösődés a játékmegszakítás után, kellően feszültek voltak az együttesek. Szerencsére később már nem erre fordították energiájukat a csapatok, hanem a jégkorongra koncentráltak mindenki legnagyobb örömére. Nem is volt túl sok játékmegszakítás, látványos és rettentően gyors játék jellemezte a harmadot, valamint a kapusok is felettébb jól teljesítettek, aminek köszönhetően gól nélkül zárult az első húsz perc.

Ezt sajnos nem mondhattuk el a második játékrészről, mert ennek zárásakor már vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Joel Broda indult meg egy rossz fehérvári passz után, felgyorsított, és a hazai védők képtelenek voltak megállítani. A FAV19 együttesét sajnos ebben a harmadban is kísértette a gólképtelenség. A helyzetek, ziccerek ugyan megvoltak, de továbbra is hiányzott a pontos befejezés, hiába állt jobban lövésszámban a FAV19.

A záró húsz percben ez nem változott, vagy Jaroslav Hübl védett, vagy a bolzanói védők blokkolták a próbálkozásokat, így gól és pont nélkül zárt a FAV19. Ez azért is nagy gond, mert a Graz megverte a Villach gárdáját, és ezzel három pontra megközelítette a Volánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!