Sport

2016.05.30. 18:35

Nívós mezőny a Gaja-szurdokban

Székesfehérvár - A riói olimpiára készülő Józsa Gábor maratonfutó, Németh Csaba és Soós Péter ultrafutók, valamint Bogos Tamás, a Kékes csúcsfutás többszörös győztese és Vékony Vanda ifjúsági válogatott tájfutó többszörös magyar bajnok is rajthoz áll június 4-5-én az I. ARAK-Vadex Kupán.

Ferencz Balázs

Józsa Gábor is indul. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A hivatalos nevezési határidő lejártáig a tájfutóversenyre 182-en, míg a terepfutók közül 147-en jelezték indulási szándékukat. A szervezők titkon remélték csupán, hogy az újraélesztett ARAK tájfutó szakosztály első futóversenyére ilyen nagy lesz az érdeklődés. Mint az a tájfutóversenyen gyakori, az indulók között 9 és 79 éves versenyzők is találhatóak, míg a terepfutóversenyen az eddigi nevezések szerint 8 éves lesz a legfiatalabb induló. A verseny érdekessége még, hogy mind a táj-, mind a terepfutók versenyén többen most állnak először rajtvonal mögé, ami megegyezik a szervezők azon szándékával, hogy széles körben népszerűsítsék a futás mindkét ágát.

Az I. ARAK-Vadex Kupa közel 300 indulója június 4-5-én a Gaja-szurdokban keresi a tájékozódási pontokat. A festői környezetben 30 éve nem rendeztek versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!