Sport

2017.03.06. 11:25

Kis költségvetésből is lehet nívós tornát rendezni

Nagyvenyim - Hangulatos nőnapi futball kupát rendezett szombaton a Nagyvenyimi Sport Klub, ahol a házigazda mellett az Ikarus-Maroshegy, a DPASE, és a Baracs SE női focistái mérték össze tudásukat.

Horváth László

A meglepetésekben sem szűkölködő találkozókon a csodálatos gólok mellett az utolsó mérkőzésig nyitott volt a kupa sorsa. A végjáték óriási küzdelmeiben a Baracs és a Dunaújvárosi PASE lányai mérkőztek a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokáért. A Baracs nehezebben bírta az idegek harcát, így a dunaújvárosi csapat örülhetett a kupának. Harmadik a Maroshegy, negyedik pedig a házigazda Nagyvenyim lett. A találkozó után különdíjakat is osztottak. A legjobb játékosnak Domján Boglárkát, a DPASE női focistáját választották. A gólkirálynő Bozsik Brigitta lett Baracsról, a legjobb kapus Mihalkó Erika Ikarus-Maroshegyről. A vigaszdíjat pedig a vendéglátó Nagyvenyim csapat kapta. A rendező sportklub szervezőjét és a csapatkapitányokat kérdeztük a záró sípszó után.

Hozzátartozók, csapattársak együtt örültek a DPASE győzelmének. A siker kovácsai: Szabó Alexandra,Somogyi Dóra,Vigh György,Kovács Melánia,Teleki Sabrina,Domján Boglárka,Bota Emilia,Szabó Zsófia,Sass Viktória,Gyolcsos Gyöngyi,Schnierer Fanni
Fotó: Horváth László

- Egy kicsit túllőttünk a célon, hiszen mi csak hobbi szinten, hetente egyszer futballozunk - összegezte az első tapasztalatokat Konczné Bójás Magdolna, a Nagyvenyimi Sport Klub vezetőségi tagja. - A meghívott csapatok viszont már profi szinten játszanak. Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, mert a rendezvénynek a sport és a szabadidő hasznos eltöltése adott igazi tartalmat. Nem utolsó sorban a nőnapot is ünnepeltük! A jövőben nagyobb szervezettséggel szeretnénk folytatni - ismertette a kupa végén a terveket a szervező. - Amatőr együttesként álltunk ki. Volt, aki itt mutatkozott be a csapatársaknak - mondta a Dunaújvárosi Hírlapnak Szalavics Eszter, a nagyvenyimiek csapatkapitánya.

- A társaságunk ezért az örömfoci kategóriát képviselte, és ennek azt gondolom, eleget tettünk. Nagyon jól éreztük magunkat, és bízunk a folytatásban - tette hozzá a csapatvezető.

A hazai Tóth-Csizmadia Csilla próbál megállítani egy akciót

- Az előző napi mérkőzés után nem volt könnyű dolgunk, de szerencsére megnyertük a kupát. Egészen új a gárda, és most kezdünk összeszokni. A hangsúlyt a csapatjátékra helyezzük mindig, és nem adjuk fel soha. A második fordulóban az Ikarus-Maroshegy ellen kissé letörtünk a bírói ítéletek miatt, de közös erővel, a jó csapatszellem segítségével fel tudtunk állnia a hullámvölgyből. Végül nagyon örülünk a kupának - hangsúlyozta a PASE vezéregyénisége, Domján Boglárka.

A szombati női futball kupa példát mutatott, hogy kis költségvetéssel, de több ember nagy segítségével is lehet nívósan rendezett sporteseményt lebonyolítani. A nagyvenyimi szép példa remélhetőleg folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!