Sport

2016.07.21. 19:30

Nyáron jött meg a Mikulás

Csákvár, Székesfehérvár - A nyári holtszezonban az asztalitenisz csapatoknál is a pihenésé a főszerep, ám néha borul a forgatókönyv. Csákváron ezúttal ennek roppant mód örülnek.

Szupkai Gábor

A Publó-Csákvár TC az előző szezont második helyen zárta az NB I. Nyugati csoportjában, idén pedig a feljutás lenne a cél.

- A csapat most már összeállt. Eligazolt tőlünk Imecs Ernő, ő még levezetésként, még egy évre a harmadosztályú Vértesszőlős együtteséhez szerződött, Turbók Attila pedig Németországba igazolt. Geri László a jövőben csak amatőr és senior versenyeken indul majd, tehát úgy tekinthetünk rá, hogy abbahagyta a játékot. Leskó Márk és Daru Zsolt képviseli tehát az állandóságot, mellettük az egyik új játékosunk a 49 éves Varga Sándor, aki az Extraligás Pénzügyőrből érkezik hozzánk, és annak ellenére, hogy kevés pontszerző versenyen vett részt előző évben, a 25. helyen áll a felnőtt ranglistán. Ő nagyon komoly erősítés, és igazi nagy erőssége lehet a Csákvárnak. A másik új emberünk Éliás Attila, aki szintén a Pénzügyőrből érkezett. Személyében egy nagyon intelligens játékost tisztelhetünk. Ő tatabányai születésű, minden lépcsőfokot végigjárt, nagyon tapasztalt, és ráadásul a Pénzügyőrben Varga Sándorral párosban is együtt játszottak, így egy jól megszokott kettőst sikerült idecsábítanunk - nyilatkozta Tóth Árpád szakosztályvezető.

Leskó Márk maradt a Csákvár csapatánál, és talán már az ősz folyamán az Extraligában játszhat

A csákváriak tehát mindent megtettek, hogy valóban komoly esélyük legyen a feljutásra, ám a napokban meglepő hírt kaptak az asztalitenisz szövetségtől.

- Kékedi Tibor, a versenybíróság elnöke a héten értesített minket a keddi elnökségi ülésen történtekről, ahol az Eger visszalépése miatt úgy határoztak, hogy nekünk, mint ezüstérmesnek, lehetőségünk nyílik egy helybetöltő játszására az Extraligáért. Erre augusztus 6-án az Ormai László Sportcsarnokban, a Marczibányi téren kerülne sor. Az ellenfelek az NB I. Keleti csoportjának ezüstérmese, a Kiskunfélegyháza, valamint a legjobb kieső, a Pénzügyőr, akiknek ugye a két legjobb játékosa éppen most igazolt hozzánk. Ez óriási lehetőség, hiszen ezzel egy évet nyerhetnénk, egy ugrással azonnal az Extraligában találhatnánk magunkat.

A kérdés persze az, hogy az NB I megnyerésére összállított csapat kellően erős-e a legmagasabb osztályra?

- Azt gondolom, ha sikerülne augusztus elején megnyernünk a helybetöltő tornát, akkor az Extraligában a bentmaradás lenne a reális cél, és erre ezzel a garnitúrával abszolút esélyünk lenne. Ez persze nem lesz egyszerű, hiszen az összes csapat ifjúsági vagy felnőtt magyar válogatottakkal áll fel - mondta Tóth Árpád.

A Honvéd Szondi György SE háza táján sokkal nagyobb a nyugalom.

- Egyszer ugyan sikerült harmadik helyen végeznünk, de azzal még saját magunkat is megleptük, nálunk a cél továbbra is a bentmaradás. A miénk egy még Noé idejében összeállt, jó szellemű baráti társaság, így idén is a jól megszokott nevekkel találkozhat mindenki az asztalok mellett - mondta Volsik János szakosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!