Sport

2016.12.04. 20:00

Nyerni járnak Debrecenbe - Továbbra is egy ponttal lemaradva áll az éllovas Vasas mögött a Vidi

Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának záró mérkőzésén Debrecenben nyert 1-0-ra a Videoton FC.

Szupkai Gábor

Eddigi két mérkőzését megnyerte a DVSC ellen az új Nagyerdei Stadionban a Vidi. Ennek a sorozatnak a folytatásáért már a 10. percben próbált lépéseket tenni Lazovics, a hazai védők azonban elsodorták, ám a játékvezető sípja néma maradt. Erre a lehetőségre csak negyedóra múlva válaszoltak a hajdúságiak, akkor Vinicius ügyetlenkedése után Holman Dávidhoz került, ám a debreceni játékos közelt próbálkozását Kovácsik hárította.

A folytatásban a Videoton futballozott támadóbb szellemben, ám helyzeteket nem jegyezhettünk fel. Elképesztő mennyiségű egyéni hiba és eladott labda tarkította a játékot. Csak abban reménykedhettünk, hogy a szünetben az edzők kellően motiváló beszédet tartanak játékosaiknak.

Elsőre úgy tűnt, ez Henning Bergnek sikerült jobban, mert az 51. percben a Videoton veszélyeztetett, Lazovics közvetlen közelről lőtte fejbe Verpecz kapust, aki ezután ápolni is kellett. A 61. percben aztán a Videoton megszerezte a vezetést is, Hadzic fejjel remekül szöktette magát, majd az ötös sarkáról a léc alá bombázott, 0-1.

Lendül Anel Hadzics lába, ez a mozdulat végül három pontot ért a Videotonnak Debrecenben  Fotó: VIDI.HU

A vendégek lendületben maradtak, de komolyabb helyzetet nem sikerült összehozniuk. A 67. percben egyenlíthetett volna a Debrecen, de Holman lövése éppen csak elvánszorgott a kapuig, majd Kovácsiknak akadt dolga Filip lövésével. Néhány perc múlva dr. Horváth tökéletes beadását Vittek elképesztően pocsékul találta el, óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki a DVSC. A 79. percen pedig épp az ellenkezője történt a másik kapu előtt, Géresi remek beadása után Scsepovics nem a kaput, hanem már a labdát sem találta el. A hajrában mindent egy lapra tett fel a Loki, ám nem tudott egyenlíteni.

- Jó idegenbeli meccset játszottunk. A talaj kemény volt, különösen az egyik térfél, ez némi hatással volt a mérkőzésre, mindkét csapat akkor tudott jobb támadójátékot bemutatni, amikor a pálya puhább részére került. Az első félidőben jól játszottunk, már akkor be kellett volna találnunk. A második játékrészre a DVSC agresszívabban jött ki, feljavult a játékuk, de úgy gondolom, hogy eleget tettünk a győzelemért. Jól védekeztünk a második játékrészben és Kovácsik Ádám is remekül védett. Elégedett vagyok az eredménnyel, különösen a játékosok mentalitásával és hozzáállásával, örülök, hogy végre idegenben is sikerült nyerni. Előfordult már, hogy a játékunk jobb volt idegenben, mint ma, de ezúttal miénk lett a három pont, és ez most a legfontosabb - mondta Henning Berg, a Videoton vezetőedzője.

- Szerintem a Vidi nem érdemelt győzelmet. A játékvezetők részéről ma elmaradt egy-egy tizenegyes mindkét csapatnak, a végén pedig néha feleslegesen szakították meg a játékot. De nem a bírók miatt nyert 1-0-ra a Vidi - értékelt csalódottan a mérkőzés után a Debreceni VSC mestere, Leonel Pontes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!