Sport

2016.10.24. 19:35

A Titánok megszakították az Újpest ötös győzelmi szériáját

Budapest - A jégkorong Mol Ligában tán a legjobb formában lévő Újpesthez látogatott a Fehérvári Titánok.

Szupkai Gábor

Az UTE öt meccset nyert zsinórban, annyit mint eddig a Fehérvár összesen. Így talán a mérkőzés előtt mondhattuk, hogy egyértelműen a lilák az esélyesek.

Ezt persze a jégen is bizonyítania kellett a hazaiaknak, ám az első húsz perc után kiderült, hogy ez nem is lesz olyan egyszerű. A Titánok érthetően nem kívánták az áldozat szerepét betölteni, rengeteget korcsolyázva, ütközve komolyan próbára tették az UTE csapatát. Gólt ugyan nem láthattunk az első harmadban, de ezt  Adrien Lemay és Ales Sila teljesítményének köszönhettük.

Láday Tamás nem csak ütközött, gólt is lőtt az újpestieknek  Fotó: Kricskovics Antal

Az első pihenő után viszont gyorsan megtört a gólcsend, egy áthúzódó kiállítás miatt emberelőnyben voltak a Titánok, amit 45 másodperc után ki is használtak, Devon Krogh a kapusról kipattanó korongot a jobb felsőbe vágta. 0-1. Az addig sem rossz tempót még jobban felpörgették ezután a csapatok, hiszen az Újpestnek sebességet kellett váltania, ám felvette a kesztyűt a Fehérvár is, csak kapkodhatta a fejét az amúgy bántóan kevés néző a Megyeri úton. Akik néhány perc múlva ünnepelhettek, miután a múlt héten a Mol Liga legjobbjának választott Andrej Hebar szintén a kapusról lecsorgó korongot a hálóba helyezte. 1-1. Ami viszont említésre méltó, hogy a nagy iram ellenére mindössze két perc büntetést osztottak ki a játékvezetők. A harmadik húsz percben, a játékrész közepén gyors gólváltás következett.

Előbb Csányi Karol éles szögből lőtt, a korong Lemay válláról pattant a kapuba (2-1), majd másfél perc múlva Tóth Renátó kotorta a vetődő Sila alatt a pakkot a hálóba, 2-2. Jöhetett tehát a hosszabbítás.

Ahol végül Láday Tamás 1:24-nél döntötte el a meccset a Titánok javára, így ők vihettek haza két pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!