Sport

2017.07.06. 17:45

Tóth Péter rendkívül balszerencsés volt az utóbbi két idényben

A friss bajnok és kupagyőzteshez szerződött 2013 nyarán, az első két idényében sokat volt pályán, döntően első számú irányítóként. Az ősszel ötödik szezonját kezdi kék-fehérben.

Horog László

Az utolsó két éve jól indult, aztán szörnyen alakult. 2015 novemberében társával ütközött, súlyos sérülést szenvedett, vékonybelét a röntgen és az ultrahangos vizsgálatok után azonnal varrták, több mint három hónap elteltével, kora tavasszal tért vissza a parkettre Tóth Péter. A nemrég zárult idény sem alakult jobban a 29 éves kosaras számára.

- Tavaly nyáron elmondta, a hasi műtétet követő kényszerpihenő után nehezen érte utol magát, lényegesen jobb szezonban reménykedett. Nos, nem lett az.

- A februári, győri kupadöntőn a padról beszállva fontos triplát dobtam, hasznosan játszottam, úgy gondolom, hozzájárultam a sikerhez. Aztán Pakson dobtam tíz pontot, közte két triplát, egyre jobban éreztem magam a pályán, kezdtem formába lendülni. Nem sokkal később, a középszakaszban, Szolnokon szenvedtem súlyos sérülést, látszólag ártalmatlannak tűnő szituációban, nem ütköztem senkivel, testi kontaktusra nem került sor, egy rossz mozdulat során, irányváltásnál letapadt a lábam, a térszalagom elszakadt.

- Többször elmondta, a műtét jól sikerült, várja a visszatérést.

- Fájdalmaim nincsenek, optimista vagyok a folytatást illetően. Most már nagyon vágyom egy nyugodt idényre, a 2016-17-es bajnokság jelentős részén nem léphettem pályára a hasi műtét miatt, akkor azonban a végjátékra visszatérhettem. Most a play offban nem lehettem a csapat segítségére, ott voltam ugyan a meccseken, drukkoltam, én is nagyon örültem a bajnoki aranynak. Tavaly is volt esélyünk a sikerre, de akkor a Szolnok jobbnak bizonyult. Most viszont nyertünk, úgy érzem, megérdemelten. A padról amúgy nem egyszerű nézni a mérkőzéseket, nagyon rossz érzés, hogy nem tudok segíteni. Sportoló vagyok, mégis csak nézőként szemlélhetem az eseményeket. Az ember ilyenkor arra gondol, bizonyos helyzeteket miként oldana meg, ha ott lehetne a pályán. Tizenhat évesen voltam utoljára sérült, egy bokaműtétem volt zalaegerszegi játékosként. Bízom abban, hogy ezentúl ismét a jó dolgok következnek.

- Irányítóként és bedobóként is bevethető, ez fontos.

- Valóban, mindkét poszton igyekszem hozzátenni a csapat játékához, ott igyekszem bizonyítani, ahol az edző számít rám. Tavaly, a szezon kezdetén nem ment a játék, nem éreztem a ritmust, alighanem a korábbi, több hónapos kihagyás miatt. Aztán kezdtem belejönni, erre elszakadt a térdszalagom. A műtét után kivártam a szokásos időt, majd megkezdtem a gyógytornát és az erősítést. Már futok, komoly irányváltásokra ugyan még nem kerül sor, miként labdás mozgásokra sem. Úgy gondolom, július közepére megfelelő állapotban leszek. Igazából augusztus derekára kell utolérnem önmagam, amikor a csapat megkezdi a tréningeket.

- A gárda mindent megnyert, ezt nehéz lesz túlszárnyalni.

- Tényleg magasra tettük a lécet, a kupában és a bajnokságban is győztünk, a nemzetközi porondon is bizonyítottunk, az első körből továbbléptünk, a folytatásban sem okoztunk csalódást. Tavaly az Európa Kupában szerepeltünk, ezúttal a Bajnokok Ligájában indulunk, szeptember végén. Aztán következik a bajnoki rajt, október elején. A tavalyi szezon is kimerítő volt, több fronton kellett helytállnunk, ez nem lesz másként ősztől sem. Örülök, hogy viszonylag gyorsan sikerült megállapodnunk a vezetőkkel, további egy évig biztosan kék-fehérben lépek pályára. Jól érzem itt magam, nem vágyom máshova.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!