Sport

2017.06.22. 17:50

Disztl László a Vidi NB III-as csapatát hagyta el a Siófok kedvéért

SIÓFOK Kétszer irányította vezetőedzőként a Vidit az NB I-ben, dolgozott más klubnál is az élvonalban, tavaly ősszel a Vidi NB III-as csapatának kispadján ült. A tavaszt már Siófokon töltötte. Csapata gond nélkül őrizte meg tagságát a második vonalban.

Horog László

Az utolsó meccsen a Csákvárt fogadták, a balatoniak számára nem volt tét, jóval korábban, egy hosszú, veretlenségi sorozattal biztosították további NB II-es tagságukat. A sárga-kékek tegnap kezdték a felkészülést, Disztl László irányításával. Az új szerződését ugyan még nem írta alá, de szóban megállapodtak, minden bizonnyal ő folytatja a munkát a déli parton. Két, szintén korábbi videotonos segítőjével, testvérével, Disztl Péterrel, valamint ifj. Horváth Gáborral.

- A téli szünetben kerültem Siófokra, június 30-ig kötöttünk szerződést, a cél az volt, hogy a csapat gond nélkül megőrizze tagságát a második ligában. Az ősz végére veszélyes zónába kerültek, a korábbi edző és a csapat, valamint a tulajdonos között megromlott a viszony. A Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán szólt, hogy a Siófok vezetői rám gondoltak, őt keresték meg a balatoniak. Kovács Zoli javasolta, vállaljam el a feladatot. Egy nap gondolkodási időt kértem, majd igent mondtam. Másfél éve dolgoztam már a Vidi NB III-as csapatával, előzőleg utánpótlásvezetőként tevékenykedtem a Vidiben. Bár futballoztam és edzőként dolgoztam más klubnál is, nekem a Vidi az otthonom. A Vidi második csapatát bennmaradó helyen adtam át, sajnos kiestek az NB III-ból, de bízom abban, hogy mégis sikerül bennmaradniuk a harmadik vonalban. Nagyon szurkolok nekik.

Disztl László szívesen maradna a Siófok vezetőedzője Fotó: a szerző

A siófoki klubról azt mondja a Videotonnal 1985-ben UEFA-kupa-döntőt játszó Disztl László, családias.

A szakmai munkát az egykori válogatott játékos, Fehér Csaba felügyeli, harmonikusan dolgoznak együtt. A stábjában a bátyja, Disztl Péter, továbbá az ambiciózus ifj. Horváth Gábor - egykori játékostársa fia -, valamint erőnléti edzőként Lázár Zsolt, a Videoton korábbi játékosának, Lázár Pálnak az öccse tevékenykedik. Rövidesen a stadionjuk is megszépül, a közeljövőben kezdődik a létesítmény felújítása, átépítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!