Sport

2015.09.10. 16:11

Ocskay Gábor is komoly kihívásként tekint a kétfrontos helytállásra az idei szezonban

Székesfehérvár - Minden eddiginél nagyobb teher alatt dolgozik a Fehérvár AV19 menedzsmentje. Az EBEL-ben legalább az előző szezonban mutatott kiváló eredményt szeretnék megismételni, ráadásul a MOL-Ligában is teljes értékű felnőtt profi csapat viaskodik hétről-hétre.

Ferencz Balázs

– Nagy kihívás lesz a szezon. – tekintett előre Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója. – Eddig egy szűk csapat vezényelt a klub körül mindent, de most muszáj volt bővíteni az állományt. Emellett beindult a régen várt „C-pálya” is. A létesítmény üzemeltetése kétszer akkora feladatot ró ránk.

Két jégfelület áll nap mint nap rendelkezésre, ami kiváló, viszont a tennivalók is megkétszereződtek.

A fehérvári jégkorong atyja arra is felhívta a figyelmet, hogy nagy feladataik vannak a financiális háttér megteremtésében is.

– Az anyagi stabilitás egyelőre nincs veszélyben. Köszönhetően az önkormányzatnak, nem mínusszal indulunk neki a szezonnak. A kétcsapatos variációnak azonban még nagyon nem lehet látni a végét. Bízom benne, hogy megoldást nyer a felnőtt versenyeztetés biztosítása – fogalmazott Ocskay Gábor.

(Fotó: Molnár Artúr)

A kék-fehéreknél meg szeretnének felelni az elvárásoknak, hiszen érzik, a fehérvári jégcsarnok az egyik leglátogatottabb létesítmény az országban. Már a A MOL Liga- és az EBEL-rajt előtt több mint 1300 bérletet értékesítettek, s a bérletesek száma nagy valószínűséggel meg fogja közelíteni a kétezret.

A bérlettel rendelkező szurkolók egyébként nem csupán a 25-30 EBEL-mérkőzést tekinthetik meg, de bebocsátást nyernek az összes hazai MOL-Liga találkozóra is, ami összesen közel hatvan mérkőzést jelent az évben.

Minden évben megkerülhetetlen kérdés az EBEL-csapatok költségvetése közötti különbség. A márciusban 4. helyet szerzett Volán alig több mint kétmillió eurós költségvetésből gazdálkodhatott.

– Az idei évben is tartható ez a szám, de a két együttes összesített költségvetése közelebb lesz a hárommillióhoz, mint a két és félhez – tájékoztatott Ocskay Gábor. – A mintegy 2,5 millió eurós költségvetéssel a Fehérvár AV19 az EBEL-mezőny hátsó négy alakulata között lesz, ez biztos, de remélem, hogy a tabellán nem a hátsó négyben leszünk – adott hangot reményeinek a sportvezető.

 

EBEL-ritmus: péntek, vasárnap

Az EBEL 2015/16-os pontvadászatában Klagenfurtban kezd a Fehérvár AV19, majd vasárnap már hazai pályán karcolják a jeget a kék-fehérek.

17 óra 30 perckor az Innsbruck alakulata vendégeskedik az If. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, majd jövő pénteken ismét a jól ismert környezetben meccsel a Volán az Olimpija Ljubljanával.

A MOL Ligában pénteken 18.30-kor a HSC Csíkszereda alakulatát fogadják Tyler Dietrich és Énekes Lajos legényei. Vasárnap 18 órakor a címvédő DVTK Jegesmedvék otthonában, Miskolcon vendégeskednek a fehérváriak, majd 15-én az FTC, 18-án pedig az Újpest fogadja a Fehérvár AV19 MOL Liga-csapatát. Legközelebb szeptember 20-án szerepel itthon az együttes, a DVTK ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!