Fehérvárra igazolhat az ukrán átlövő

Olga Vascsuk közel az FKC-hoz

2010. augusztus 12., 04:24 szerző: Matók János
Székesfehérvár - A brazil válogatott Ana Amorim után egy újabb légiós, az ukrán válogatott átlövő Olga Vascsuk is az Alcoa FKC Right-Phone csapatához igazolhat hétfőn.
Kedden érkezett, és azóta az Alcoa FKC RightPhone női kézilabdacsapatával gyakorol Olga Vascsuk, az ukrán válogatott 22 éves, balkezes jobbátlövő kézilabdázója. Amennyiben a fehérvári vezetőkkel szerződésének minden részletében megállapodnak - már csak az apró finomítások vannak hátra -, akkor hétfőn aláírják a megállapodást, amelynek értelmében Vascsuk egy évig az FKC játékosa lesz. Egy olyan fiatal sportolóról van szó, aki a legutóbbi két évben rendszeresen játszott az ukrán válogatottban, s a legutóbbi szezonban a román bajnok Valcea alkalmazottja volt. Ám elváltak az útjaik, mert Vascsuk nem fogadta el fizetésének 20 százalékos csökkentését. Korábban még olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a Valceából az orosz Rosztov-Don együtteséhez igazolt, de ez nem fedte a valóságot. Olga augusztus 13-án, pénteken ünnepli 23. születésnapját.

- Gratulálunk, de korábban gondolta, hogy Székesfehérváron ünnepel majd?

- Igen, tudtam, hogy pénteken itt leszek Fehérváron, így itt ünneplem meg a születésnapomat. És köszönöm, de az előzetes gratulációt elhárítom, mert babonás vagyok. Pénteken már elfogadom.

- Hol kezdődött el a kézilabdás-pályafutása?

- Zaporozsjéban születtem, ott is kezdtem el kézilabdázni az eléggé híres klubban, a Motorban. Később a Galicsanka Lvovban, ahogy önök mondják, Lemberg városában folytattam tovább. Ott három évig játszottam, majd azt követően jött a román Valcea.

- Közben az ukrán válogatottban is bemutatkozott.

- Így igaz, de most hirtelen nem tudom megmondani, hogy hányszor léptem pályára a válogatottban. Ami tény: két éve folyamatosan ott vagyok.

- Egy pillanatra még térjünk vissza Valceára, a távozásának az okaira, amiről az interneten is olvashattunk.

- Nézze, erről nem akarok már többet beszélni. Amit ön is olvasott, az fedi a valóságot, nem fogadtam el a klubnak a fizetéscsökkentési szándékát.

- Rendben. Mondja, mit tud a magyar női kézilabdáról, az FKC-ról?

- Őszintén bevallom, hogy a fehérvári klubról, a csapatról alig tudok valamit, hiszen még csak most ismerkedünk egymással. Azt viszont természetesen nagyon is tudom, hogy 2005-ben az Alcoa FKC megnyerte az EHF-kupát. Miként azt is, hogy a magyar bajnokság a világ egyik legjobbja, s mint ilyen, nagyon erős.

- És pont itt szerepelhet...

- Mint élsportoló, természetesen mindent megteszek majd annak az érdekében, hogy a jó játékommal hasznára legyek a csapatnak.

 

Matók János

Facebook