Sport

2017.05.09. 12:33

Olivier Latendresse érkezik

A Fehérvár AV 19 jégkorong csapatában folytatja pályafutását a legutóbb Villachban játszó kanadai támadó, Olivier Latendresse.

Ferencz Balázs

Latendresse 2011 óta játszik az EBEL-ben. Hat szezon alatt három klubnál fordult meg, sorrendben a Graz, a Linz, majd a Villach mezét öltötte magára. Hat év alatt 279 mérkőzésen lépett jégre az osztrák bázisú pontvadászatban és 212 pontot termelt. A 31 esztendős kanadai 178 centis, 88 kilót nyom.

- Elég régóta játszom már az EBEL-ben és akárhányszor Székesfehérvárra készültem az aktuális csapatommal, mindig nehéz mérkőzésre számítottam, ami végül minden alkalommal be is igazolódott. Minden egyes szezonban, akármilyen formában játszottak a fehérváriak, tudtuk, hogy itt bizony meg fogunk szenvedni ellenük. Ennek egyik oka az elképesztő szurkolótábor, lenyűgözött az itteni hangulat. Mondhatom, hogy ez az a csarnok, ahol a legnehezebb ellenfélként jégre lépni – mondta Latendresse, aki pályafutása során 16 pontot szerzett a Fehérvár elleni találkozókon, ezek közül hatot az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Par Alex Micheu Photography from VILLACH, Austria

Pályafutását  Észak-Amerikában kezdte - ahol többek között az AHL-ben is jégre lépett - és legszebb emlékei is ide kötődnek.

- Nagyon büszke vagyok rá, hogy NHL-ben szereplő együttesekhez, a Montrealhoz és a Phoenixhez is szerződtettek, ez különleges dolog számomra. Persze az sem mellékes, hogy immár 11 profi szezont tudhatok a hátam mögött, ezt is nagy dolognak tartom  mondta a csatár. - Egyelőre nem tudom, hogy milyen játékosokat igazol a klub rajtam kívül, de azzal tisztában vagyok, hogy a magyar hokisok egytől egyig remek jégkorongozók. Komplett hokisnak tartom magam, persze a támadásépítést preferálom, de a védekezéssel sincsenek problémáim. Bármilyen szerepet is szán majd nekem az edző, alárendelem magam a csapat érdekeinek.

Olivier Latendresse, Jonathan Harty és Geoff Walker után a Fehérvár AV19 idei harmadik új igazolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!