Sport

2016.08.28. 20:34

Összeszedte magát a Puskás Akadémia, és magabiztosan győzött

Felcsút - A Merkantil Bank NB II 7. fordulójában a Puskás Akadémia FC a SZEOL csapatát fogadta a Pancho Arénában, és mintegy feledtetve a heti békéscsabai botlását győzött.

Káldor András

Puskás Akadémia FC-SZEOL SC 3-1 (2-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 500 néző. Vezette: Bognár Tamás (Erős Gábor, Lémon Oszkár).

Puskás Akadémia FC: Pogacsics - Heffler T,, Tóth B., Fényes, Spandler - Márkvárt, Pekár (Óvári, 74.), Sándor Gy.- Tischler, Lencse (Gajdos, 79.), Molnár Cs (Nagy Zs., 63.). Vezetőedző: Szíjjártó István.

SZEOL: Leindler - Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald - Rácz, Forró A., Beretka (Ondrejó, 73.) - Harsányi (Lévai, 59.), Buzási (Puskás, 84.), Péter. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gól: Tischler (19., 30.), Lencse (57.) illetve Buzási (36.).

- Próbáltunk felkészülni a SZEOL-ból, bár vannak problémáink, sérültjeink, de remélem azt, hogy bizonyítani tudjuk, és feledtetni akarjuk, hogy a Békéscsaba elleni vereség kisiklás volt, és egy jó leckét kaptunk. Egy dolgunk lesz, nyerni kell! - mondta Szíjjártó István a Puskás Akadémia FC vezetőedzője a találkozót megelőzően.

Kétségtelen, hogy a hétközi, Csabán elszenvedett kellemetlen, és kínos vereség után nem is lehetett a felcsúti szurkolók, vezetőknek más elvárásuk az újonc szegediek elleni első összecsapáson. A vendégek eddig három hazai győzelem mellett három idegenbeli vereséget jegyeztek, és a középmezőnyben, a 10. helyen várták fellépésüket a Pancho Arénában. A Puskás Akadémia FC csapatából két eltiltott játékos hiányzott, így a Békéscsabán kiállított Zsidai László és Gőcze Gergő sem lehetett ott társaival.

Teljesen kiegyenlített volt a játék az első percekben, ugyan a vendéglátók el tudtak jutni a SZEOL tizenhatosáig, de onnan tovább nem engedte őket a szegedi védelem. A 13. percben Márkvárt Dávidtól érkezett a labda középre, ahol Tischler Patrik helyezkedett, a csatár a földre került, de hiába reklamált, Bognár Tamás nem ítélt büntetőt. Majd Tischlernek pörgette fel a labdát Lencse László, aki le is tudott válni a védőjéről, majd az ötös jobb sarkáról kapura emelte, de nem sok területe volt, köszönhetően annak, hogy kijött a kapujából Leindler Domonkos, de a labda így is éppen a keresztléc mögött hullott le. A 19. percben megtört a jég, egy szöglet utáni fejest ugyan még sikerült hatástalanítaniuk a vendégeknek, de a lecsorgóra jött Tischler Patrik, és nagy erővel fejelt a kapuba. 1-0.

A 30. percben növelte előnyét a Puskás AFC, Márkvárt sarokpasszát követően Tischler kerül helyzetbe, és kilőtte a jobb alsó sarkot. 2-0. A 36. percben szépített a Szeged, bal oldali szabadrúgást követően Buzási Péter érkezett középen és mindenkit megelőzve fejelt Pogacsics Krisztián kapujába. 2-1. Majd az 56. perc újabb hazai találatot hozott, Lencse egy pillanatra üresen maradt, a csatár a balösszekötő helyén, a tizenhatoson belülre tört, majd eltekerte a hosszú sarokba a labdát. 3-1. A 61. percben Rácz László előtt adódott lehetőség, egy szegedi szöglet után Péter Antal sarokkal próbálta továbbtenni, majd visszakerült elé, átívelte a hosszúra Ráczhoz, aki magas ívben bólintott, de a kapu fölött hullott le a labdája. A 64. percben növelhette volna előnyét a PAFC, Nagy Zsolt Márkvárthoz passzolt, ívelt lövése azonban a bal kapufáról kifele pattant.

A hazaiak győzelméhez nem fért kétség, bíztatóan játszottak a felcsútiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!