Sport

2017.06.20. 18:50

Újabb két játékossal erősített az élvonalra készülő Puskás Akadémia FC

FELCSÚT Az élvonalba visszajutott Puskás Akadémia FC a Vasastól szerződtette a legutóbb Debrecenben futballozó Osváth Attilát, míg a mali Ulysse Diallo Mezőkövesdről költözik Felcsútra.

Ferencz Balázs

A Pintér Attila vezette Puskás Akadémia FC már ötödik új játékosát szerződtette a nyári felkészülési időszakban. A napokban felcsúti szerelést öltött az Újpesttől érkező Balogh Balázs és Jonathan Heris, valamint az MTK-tól átigazoló Poór Patrik. A legfrissebb szerzemények, Osváth Attila és Ulysse Diallo három évre kötelezték el magukat a Puskáshoz.

A Vasastól Felcsútra szerződő, 1995-ös születésű Osváth Attila Veszprémben nevelkedett, ahol 2012-ben minden idők legfiatalabbjaként, 16 éves és 132 napos korában a Budaörs ellen debütált a másodosztályban a felnőttek között. A tehetséges jobbhátvéd Balatonfüred és Szigetszentmiklós érintésével jutott el a Vasashoz. Az év elején kölcsönbe a DVSC-hez került, ahol alapemberré vált. A még mindig csak 21 éves, 19-szeres korosztályos válogatott labdarúgó a debrecenieknél 14 mérkőzésen egy gólt szerzett, és egy gólpasszig jutott.

Színeket nem, csak csapatot vált Ulysse Diallo (sárgában), a Puskás Akadémia FC új csatára Fotó: vidi.hu

- A kiváló szakmai stáb volt a legvonzóbb számomra, amikor úgy döntöttem, hogy a Puskás Akadémiához igazolok. Pintér Attila személye is nagyon fontos szempont volt, hiszen remek szakember, és bárkiből képes kihozni a maximumot. Azért jöttem ide, hogy fejlődjek, és az itteni körülmények ezt valóban garantálják. Most, hogy túl vagyok az első néhány edzésen, máris érzem, hogy szakmailag előreléptem, ami nagy bizakodással tölt el a jövőre nézve, egyben igazolja a döntésemet - mondta Osváth
a PAFC honlapján.

A mali csatárt, Ulysse Diallót Mezőkövesdről, Pintér Attila korábbi állomáshelyéről szerződtette a Puskás.
A 2013-14-es idényt a Ferencvárosnál töltő Diallónak június 30-án járt volna le a kontraktusa Kövesden. A középcsatár az NB I-ben 15 találkozón négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, és két gólpasszal segítette társait az elmúlt idényben.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!