Sport

2017.06.08. 13:30

A megyei I. osztály bajnokcsapata nagy esély kapujához ért

Fejér megye - A hétvégén befejeződött a megyei I. osztályú bajnokság, az Iváncsa gárdájára azonban még komoly feladat vár.

Káldor András

Bicske-Sárbogárd 1-1 (1-0)

Csákvár, 250 néző

Vezette: Jónás Péter

Bicske: Milinte - Katona, Sötét, Budovinszky, Dukon - Köntös, Varga Z., Pump, Szarvas (Máté), Szilágyi L. - Molnár A. (Deák R.). Vezetőedző: Raffai Rudolf

Sárbogárd: Deák M. - Gráczer Bence (Nagy K.), Nagy Á., Hegedűs Gy., Gráczer Bálint - Németh K., Tóth Zs., Bezerédi, Gráczer G. (Krajcsovics) - Laták, Horváth Á. Vezetőedző: Gracza Tibor

Gól: Budovinszky (31.), illetve Bezerédi (57.)

Jók: Pump, Szilágyi, Budovinszki, illetve Deák M.,Bezerédi, Horváth Á.

Nagy hőségben a "naposabb" pályán, álmos hangulatban kezdődött a szezonzáró mérkőzés. A 8. percben Szarvas Pétert szerelték a vendég védők, a villámgyors ellen támadás végén Bezerédi Ádám lőtt mellé. Negyedóra elteltével Horváth Ádám próbálkozott lövéssel két alkalommal, eredmény nélkül.

A 20. percben az oldalvonal mellől ívelt be a vendég csapat szabadrúgást, Gráczer Bence fejesét Milinte Árpád bravúrral védte. A 31. percben Varga Zoltán jobb oldali szögletét a magasra felugró Budovinszki Krisztián a kapuba fejelte. 1-0. A 36. percben ismét az igen aktív Horváth Á. életerős lövése kerülte el a kaput. Alig több mint tíz perc telt el a második félidőből, amikor Gráczer Bálint ugrott ki a bal oldalon, vissza passzát Bezerédi kapásból lőtte a kapuba. 1-1.

A 60. percben Varga Z. majd Szarvas volt a labda útja, a támadást Varga Z. fejezte be lövéssel, amelynek szöglet lett a vége. Öt perccel később Nagy Ármin 25 méteres szabadrúgása a sorfalról visszapattant ismét rálőtte, de Mitring István a helyén volt. A 72.percben Bezerédi vállalkozott távoli lövésre,de eltévesztette a kaput. A 78. percben Gráczer Bálint került nagy helyzetbe, ám a védőkről szögletre pattant a labda.

A 88. percben Budovinszkit lökték fel a kaputól 25 méterre, a sértett kilőtte a sorfalból Hegedűs Györgyöt. A 92. percben Varga Z. szabadrúgását Sötét Dávid fejelte kapura, Deák Miklós nagy bravúrral kotorta ki a léc alól a labdát. A nagy melegben nem alakult ki magas színvonalú játék. Változatos csatában igazságos a pont osztozkodás.

Tudósított: Venczel József (a tudósítás technikai okok miatt kimaradt hétfőn)

Az Iváncsa együttese sorozatban negyedszer szerezte meg a bajnoki címet, és ezzel esélye van arra, hogy egy osztállyal feljebb, az NB III-ban induljon, azonban ehhez osztályozó mérkőzéseket kell játszania a Somogy megyei bajnokság élén végző Balatonlelle SE csapatával szombaton, valamint egy héttel később. Masinka László vezetőedzővel röviden értékeltük az idényt, és beszéltünk a jövő feladatairól is.

- Elsődleges célunk a bajnoki cím megvédése volt, illetve szeretnénk sikerrel megvívni az osztályozót. Kétségtelen, hogy voltak könnyebb mérkőzéseink, és akadtak nehezebbek is. A játékosok hozzáállására nem panaszkodhatok, tudtuk hozni azokat a pontokat, amelyeket az ellenlábasaink könnyebbnek tűnő meccseken is vesztettek pontot, úgy gondolom, hogy ennek köszönhetően végeztünk magabiztosan az első helyen. Természetesen minden meccsen szeretnénk győzni, de azzal tisztában vagyunk, hogy ez nem így működik.

Fájó, hogy a Fejér Megyei Kupa döntőjében vesztettünk a Főnix-szel szemben, de mi ezekre a kupameccsekre úgy tekintettünk, hogy egy hétközi edzésnél jobb mérkőzéseket játszani. Nem pörögtünk fel erre a kilencven percre, mentségünkre szolgáljon, hogy előtte dőlt el a bajnoki cím. Sokszor egy jó időben kapott pofon a lehető legjobbkor jön, mert utána kijöttünk a gödörből. Maradéktalanul nem lehet elégedett az ember, mert akkor inkább ne is csinálja... Mindig van csiszolni való, javítanunk kell a támadójátékon, és védekezésben is szükség van fejlődésre.

A megyében mi rúgtuk a legtöbb, és kaptuk a legkevesebb gólt, de nekünk előrébb kell lépnünk, hogy az osztályozón, és utána, az NB III-ban jól szerepeljünk. Nem emelnék ki senkit, a kupadöntőn együtt szenvedtük el azt a pofont, és a sikereinket is ugyanúgy a csapat érte el. Az első meccstől kezdve az utolsóig szurkolóink teljes mértékben mellettünk álltak, nem vált számukra megszokottá, hogy az élen végzünk. Köszönjük is ezt nekik! A Balatonlelle ellen közel ötven-ötven százalékkal lépünk pályára, a két meccsen az aznapi forma fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!