Sport

2014.07.30. 20:25

Öt fehérvári három tusája

Székesfehérvár - Szerdán öt székesfehérvári ifjú öttusázó útnak indult, hogy Barcelonában sikerrel képviselje a magyar színeket és a megyeszékhelyt. Ott rendezik az öttusa ifjúsági B Európa bajnokságot.

Silye Sándor

A megyeszékhely két öttusázó alakulata is szép eredménnyel dicsekedhet. A négy fős női, illetve férfi magyar válogatottban a nők között 3 Alba Öttusa SE, míg a férfiak nemzeti együttesében két Alba Volán SC kiválóság található. Tehát a lányoknál több mint a fele, a fiúknál a válogatott fele székesfehérvári... Az ifjúsági B verseny egyszerűbben szólva a háromtusa kontinens viadalt jelenti.

Balról jobbra a lányok: Varga Eszter, Kiss Virág, Strobl Anita. Fotó: AÖSE

– Varga Eszter a honi ranglista vezető a válogató viadalok, az MK versenyek után, a legutóbbi hétvégét leszámítva valamennyi megmérettetést megnyerte. Stróbl Anita a lista harmadik helyezettje, Kiss Virág pedig a negyedik helyével biztosította részvételét az Eb-n. Eszter, Anita, és Barta Luca, a Bp. Honvéd versenyzője alkotja a csapatot, Virág az egyéni versenyben indul. A váltót az egyéni után hirdetik ki. Virág első éves ifi, idén valósággal berobbant a legjobbak közé, nagyon jó futó, jól is lő, az úszásban kell javulnia. Varga Eszter egyében és csapatban is éremesélyes – mutatta be válogatottjaikat Mészöly Gábor, az AÖSE edzője.

– Burcsik Barnabás és Bernáth Bálint indul együttesünkből az Európa bajnokságon – kezdte mondandóját Demeter József, az Alba Volán SC edzője. – Öt MK forduló után Burcsik a ranglista első helyezettje, Bernáth Bálint negyedikként lett válogatott, valószínűleg egyéni induló, míg Barni a három fős csapat tagja lesz. Burcsik még csak első éves ugyan, de ennek ellenére egyéniben az első 10 közé várom, mivel jó a kombinált számban, a futása pedig kiemelkedő, bár az úszásban még javulnia kell. A csapatban két pesti srác lesz, Kardos Bence és Koricsánszki Olivér szerezhet Barnival együtt érmet Barcelonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!