Sport

2017.06.03. 19:13

Öt ponttal nyertek Egerszegen

Zalaegerszeg - Egyértelműen nyerni utazott Zalaegerszegre az Alba Fehérvár Puebla Plus, a koronázó városiak kedden 102-70-re verték a Zalakerámia ZTE együttesét, ezzel 2-1-re alakították a három győztes mérkőzésig tartó elődöntős párharcot.

Horog László

Miután a másik ágon a Falco 3-0-ra végzett a Körmenddel, Dzunic Branislav csapata a több pihenő reményében szerette volna minél gyorsabban letudni a zalaiak elleni küzdelmeket. Drungilas közeli kosarával indult a meccs, majd Ubilla is betalált, Taylor hármassal felelt. A hétközi meccset láz és fájós mandulája miatt kihagyó Benke duplája után Ubilla hármast szórt, erre Mohammed reflektált kintről, 9-6. Keller Ákos zsákolt, Drungilas pillanatai következtek, aztán a korábban a bokájával bajlódó Norfleet köszönt be messziről, 15-8.

Taylor révén jött közelebb a Fehérvár, ám Drungilas ismét elemében volt. Hiába szerzett pontokat Edwards is, Ubilla révén őrizte a nyolcpontos különbséget a házigazda, sőt, Norfleet két hármasával hirtelen hattal növelte is, 27-13-ra alakult az eredmény, ami nem sok jóval kecsegtetett. Taylor és Shepard hozta közelebb az Albát, az első negyedet 27-18-as eredménnyel tudták le a felek.

 

 

Edwards kapta el a fonalat, vezérletével zárkózott a vendég, sőt, Shepard pontjaival egészen közel jött (30-27), Mohácsi hármasa a hazai lelkekre hatott nyugtatóan, Ubilla megmozdulásával pedig tízre nőtt a differencia, 37-27. Taylor bedobta büntetőit, Drungilas kihagyta, miként Keller Ákos is. Mohammed hármasával araszolt előre a vendég, aztán felváltva estek a kosarak, félidőben 43-36-ra vezettek a hazaiak.

Norfleet volt eredményes, majd Drungilas, aztán a két center, Lóránt és Keller Ákos jóvoltából 50-47-re jött a Fehérvár, Szabó Zsolt révén azonban megint távolodtak az egerszegiek, kilenc ponttal elléptek, Edwardsnak köszönhetően zárkózott az Alba, 56-51. Norfleet és Mohammed dobópárbaja következett, 58-53-nál Keller Ákost Farr váltotta centerben, igyekeztek, három pontnál közelebb nem tudtak jönni a fehérváriak.

 

 

A hazaiak gyengén dobták a büntetőket, a látogatók sok labdát szórtak el a mezőnyben. A harmadik negyed zárása előtt fél perccel Mohammed viilámgyors betörés után talált be, egy pontra jöttek a Fejérből érkezők, ezt az etapot Ubilla sikeres büntetői zárták, 62-59. Farr kapott szabályos blokkot, aztán zsákolt, a meccs vége előtt nyolc perccel szerezte első pontjait. Shepard büntetőivel egyenlített a Fehérvár (64-64), Edwards jóvoltából vezethetett volna, ám a kanadai vendégmunkás rosszul célzott kintről. Farrnál lépéshibát láttak a játékvezetők, azonban Taylor középtávolijával már a vendégek vezettek, 64-66.

A hazaiak szakvezetője, Bencze Tamás érthetően időt kért. Drungilas bedobta büntetőit, Dzunic is időt kért, a meccs vége előtt öt perccel. Edwards és Farr talált be, 66-70. Norfleet nem hibázta el büntetőit, Mohammed pedig a legjobbkor dobott hárompontost, a vége előtt két perccel, 68-73.

 

 

Izgalmasan alakult a vége, felváltva estek kosarak, aztán Mohácsi egyik büntetőjét bedobta, a zárás előtt fél perccel, 74-75-nél Dzunic időt kért. A végén Edwards ellen követtek el szabálytalanságot, kettőt dobhatott, nem is rontotta el, 74-77. Szabó Zsolt – a középszakasszal ellentétben – ezúttal nem dobta be a hármast, Shepard állt a büntetővonal mögé, nem remegett a keze, öt ponttal nyert az Alba, 74-79.

Dzunic Branislav gárdája 3-1-es összesítéssel ott van a döntőben, szerdán este a Falco látogat a Gáz utcai csarnokba. Kezdődhet a finálé.

Zalakerámia ZTE KK–Alba Fehérvár-Puebla Plus 74-79 (27–21, 16–15, 19–23, 12–20)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 2500 néző, vezette: Pálla Z., Győrffy P., Söjtöry T. (Gencsev P.)

ZTE KK: Ubilla 11/3, Norfleet 22/12, Benke 7, Szabó 7/3, Drungilas 17. Csere: Mohácsi 8/6, Kis 2, Wright -, Gáll -. Vezetőedző: Bencze Tamás

Alba Fehérvár: Taylor 13/9, Mohammed 15/9, Shepard 17, Lóránt 4, Keller Á. 10. Csere: Ewards 16, Farr4, Markovics -, Keller. I -. Vezetőedző: Dzunic Branislav.

Az elődöntős párharc végeredménye: 3-1 az Alba Fehérvárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!