Sport

2016.09.28. 18:32

Ötgólos vereséget szenvedett az Alba

Siófok - Győzelmi reményekkel utazott, végül pontatlan játékkal, 27-22-es vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC a Siófok KC otthonában.

Horog László

A tóparti szomszédvár egy vereséggel és egy győzelemmel állt, otthon kaptak ki gyenge játékkal az Érdtől, majd idegenben verték a halovány Mosonmagyaróvárt. A fehérváriak nemzetközi kötelezettségük miatt mindössze egy derbit tudtak le, négy góllal kikaptak idegenben a Dunaújvárostól. A két klubelnök, Fodor János és Balássi Imre is optimistán tekintett a derbi elé. Előbbi a nyáron komoly vérátömlesztést hajtott végre, minden idők legdrágább nyolcadik helyét produkálta együttese, amely drámai mértékben maradt el a várakozástól. Előzőleg éveken át kiléptek a nemzetközi porondra, tavaly azonban középcsapattá szelidültek. Nem is csoda, hogy ment a dán edző, valamint a légiósok szinte mindegyike. Fehérváron drasztikus változások nem történtek, bár a játékoskeretben új arcok természetesen felbukkantak a koronázó városban is. „Az első bajnokin, Újvárosban nyerhettünk volna, ám kihagytuk a ziccereket. Remélem, ezúttal belőjük” - közölte Balássi Imre a kezdés előtt.

Kazai Anita (a labdával) az előző idény Siófok elleni meccsén remekelt, most nem örülhetett Fotó: Koppán Viktor

Lavko betörés utáni lövését védte bravúrral Pastrovics, ám Pieade beállóból bevette kapuját, Ferenczy a szélről egalizált. Ishitate és Pieade a kapufára bombázott ugyanazon akción belül, aztán Triscsuk büntetőjével a hazaiaknál volt az előny, mi több, Erdősi jóvoltából már 3-1-re vezettek a siófokiak. Bosszantó hibákat vétettek a látogatók, gyors egymásutánban háromszor is elhagyták a labdát támadás közben, 6-2-re elléptek a vendéglátók, Erdősi és Triscsuk jóvoltából, Deli Rita azonnal időt kért. Nem tudta elkapni a fonalat az FKC, sőt, újabb gólt kapott. Pastrovics magabiztos volt a kapuban, aztán Hajduch, Lavko és Bandelier találatával közelebb jött a vendég, időt is kért a hazaiak fiatal mestere, Horváth Roland. Kazai egy gólra hozta a fehérváriakat, Hajduch pedig egyenlített, 7-7. Felváltva estek a gólok, aztán néha kettővel megugrottak a balatoniak, de mindig jött válasz a túloldalról, félidőben 14-13 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után is tapadt a déli partiakra a Fehérvár, majd Piedade kapott kétperces büntetést túlzott keménységért, a kiállítás hazai gólokat hozott, a fehérvári kapuban Herrt Sipeki váltotta. Gjorgjijevska lövései nem mentek be, ellenben a hazaiak nem hibáztak, 18-14-nél Deli időt kért. Tanácstalanul támadott a Fehérvár, aztán Mendy végre betalált, Sipeki pedig bemutatott több bravúrt. Pastrovics sem tétlenkedett a kapuja előtt, védte Tilinger hetesét, Triscsuk pedig mellé lőtte a sajátját a túloldalon. Mendyt kiállították, Triscsuk góljaival 21-15-re módosult az eredmény. Pontatlanul lövöldöztek a vendégek, mivel maradt a hatgólos differencia, 23-18-nál Deli ismét magához rendelte lányait. A záró dudaszó előtt öt perccel háromra feljött a Fehérvár, időt is kért Horváth Roland. Pastrovics remekelt a kapuban, 26-22-re mentek a döntő szituációkban lényegesen higgadtabb házigazdák, 27-22 lett a vége.

Siófok KC-Alba FKC 27-22 (14-13)

Siófok, 500 nézó. Vezette: Bíró, Kiss O.

Siófok: PASTROVICS - Such 2, NZE MINKO 8, Ferenczy 2, Elghaoui 1,TRISCSUK 8, ERDŐSI 5. Csere: Gercsó (kapus), Deáki, J. Agbaba, Németh, M. Agbaba, Bulleux 1, Farkas, Brettner, Mihályi. Edző:Horváth Roland

Alba FKC: Herr - KAZAI 5, Piedade 2, Lavko 2, Mendy 3, BANDELIER 5, HAJDUCH 3 Csere: Sipeki - Mayer, Rideg, Tilinger, Pelczéder, Gjorgjijevska, Ishitate Mayuko 2, Boldizsár, Rózsás. Vezetőedző: Deli Rita

Hétméteresek: 3/2 illetve 1/-

Kiállítások: 2 illetve 6 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!