Sport

2017.02.23. 12:22

Öttusa: Három magyar legény is döntőbe jutott

Los Angeles - Magyar idő szerint szerda este kezdte, és csütörtökön zárta a selejtezős csatározásokat az idei első öttusa világkupa férfi mezőnye, Los Angelesben.

Ferencz Balázs

A 2017-es esztendő első komolyabb megmérettetésén két selejtező csoportban versengtek az öttusázók a világkupa-sorozat első állomásán, az Amerikai Egyesült Államokban. Az A-csoportban szereplő Kasza Róbert (KSI) vívásban a 8. helyen zárt, az úszást az élmezőnyben teljesítette, így a kombinált számban nem kellett magát kihajtania, nyolcadikként jutott a pénteki fináléba. Ugyanebben a csoportban a Volán Fehérvár fiatal sportolója, Málits István a 24. helyen jött le a vívópástról, s úszásban is a mezőny második felében végzett. A kombiban a 20. lett, így csoportjában a 25. pozícióban zárt, ami nem ért döntőt.

Demeter Bence magabiztosan jutott a döntőbe Los Angelesben Fotó: Molnár Artúr

A B-csoportban a Volán Fehérvár kiválósága, Demeter Bence negyedik lett a vívásban. A medencében visszafogottabb volt a fehérvári legény, a 13. volt az úszásban, de két szám után tartotta összetettbeli 4. helyét. A kombinált számot nem kellett nagyon megfutnia, a 15. lett, s végül csoportja negyedik, az összetett 19. helyén kvalifikálta magát a döntőbe. Tomaschof Soma (Bp. Honvéd) negatív mérleggel vívott, de jól úszott, a kombinált számban pedig remekelt, s e zárótusának köszönheti, hogy az összetett 35. helyén bejutott a 36 fős fináléba. Csütörtök estétől péntek hajnalig a női selejtezőben csak fehérvári hölgyek lesznek érdekeltek,

Kovács Sarolta, Varga Eszter (Volán F.), Alekszejev Tamara és Strobl Anita (AÖSE) tusakodnak a döntős helyekért.

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!