Sport

2016.09.26. 12:20

Ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon Palkovics Dávid

Schildau - Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett az egyéni induló Palkovics Dávid a Fiatal Hajtók EB összetett versenyében, „Póni egyesfogat” kategóriában, a németországi Schildauban.

Ferencz Balázs

A fiatal fogathajtók negyedik Európa-bajnokságán 12 nemzet 82 versenyzője ült bakra Németországban. A viadalon több kategóriában terelték lovaikat és kocsijukat a fogatok hajtói, így az egyéni összevetés mellett csapatversenyben is érdekeltek voltak.

A magyar csapat a 7. helyen végzett -győzött Németország. A 19 éves csóri pónifogatos, Palkovics Dávid ugyan nem volt a magyar csapat tagja, de kiemelkedett a mezőnyből, a póni egyesek között ezüstérmes lett.

Forrás: Palkovics Dávid

A magyar legényt a 21 éves német Marlena Brenner előzte meg, míg a dobogó harmadik fokára a svéd Linnea Kristiansen állhatott. A Fiatal Hajtók kategóriában induló Palkovics a díjhajtás és a maratonhajtás után még az ötödik helyen állt, de a zárónapra maradt akadályhajtáson elért második helyével összetettben is a második pozícióba ugrott. A 15 indulóból senki nem hajtott alapidőn belüli hibátlan pályát, a győztes dán Jannich Sloth - Palkovicshoz hasonlóan - alapidőn belül két labdát ütött.

- Nagyon nehéz verseny volt, 15-en voltunk a kategóriában, a díjhajtást a 6., a maratont a 8. helyen zártam - tekintett vissza az Eb-re Palkovics Dávid. - A vasárnapi akadályhajtás alaposan szétzilálta a mezőnyt, hiszen rettentő nehéz pályát építettek. Teljesen elégedett vagyok, érmet szerettem volna szerezni, így az ezüstnek nagyon örülök - jelentette ki a Caramel nevű lovával hajtó fiatalember, akit az Európa-bajnokságra Bozsik József készített fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!