Sport

2013.04.11. 15:07

Palkovics Dávid már a vb-re koncentrál

Múlt szombaton a Mátay ménes területén rendezték a fedeles pónifogathajtó országos bajnokság döntőkét, ahol a csóri Palkovics Dávid a 2. helyen végzett, s már a vb-re készül.

Matók János

A várpalotai Thury György Gimnázium 9. osztályos tanulója, a csóri illetőségű Palkovics Dávid múlt szombaton az országos bajnokság döntőjével befejezte a fedeles idényt. Dávid és póni lovai - a rudas Szultán és Tibi, valamint az ostoros Huncut, és a fogatba már a kinti versenyekre való felkészülés jegyében újoncként bekerülő Barry - remekül teljesítettek: 112 másodperc alatt mentek végig a pályán.

Ami azt jelentette, hogy Hölle Martin mögött, és Juhász Zoltánt megelőzve a bajnokság második helyén végeztek. - Az időmérőn átlagos időt mentünk, majd a délutáni döntőben elsőként rajtoltam. A mély alföldi homok miatt nehéz volt a pálya, így aztán nem volt egyszerű gyorsulni a kanyarokban - ismertette a körülményeket Dávid.

 

Palkovics Dávid a bakon, a bajnokság hortobágyi döntőjében (Fotó: Palkovics Team)

- Ám így is sikerült megszerezni az ezüstérmet. A lovakkal elégedett voltam, nagyon jól mentek, tetszett a helyszín, a szervezők mindenre oda figyeltek, így ragyogó ob-nak adott otthont a Hortobágy. Ráadásul az is nagy élmény volt számomra, hogy együtt versenyezhettem főedzőmmel, a világbajnok Dobrovicz Józseffel, aki a nagytestű lovak négyesfogathajtó kategóriájában szerezte meg a magyar bajnoki címet. Palkovics Dávid - aki ezúton mondott köszönetet családjának, édesapjának és édesanyjának a támogatásért - a fedeles után már a kültéri versenyekre készül.

A lovai már Vecsésen vannak Dobrovicznál, hiszen ott lesz az edzőtábora. Ahol keményen készül a fábiánsebestyéni nemzetközi viadalra, amely május elsején kezdődik. Dávidnak az lesz a póni négyessel az első kültéri versenye, így kíváncsian várja, hogy mire lesznek majd képesek.

A tét pedig a világbajnoki részvétel, arra lehet kvalifikálni Fábiánsebestyénben, s hogy elérje célját, az első három hely valamelyikén kell majd végeznie. Erre több nemzetközi viadalon is lehetősége lesz, s akkor még beszéltünk az egyes fogatról, hiszen abban is világbajnoki résztvevő lehet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!