Sport

2017.01.28. 18:27

Papírforma vereség a Realtól - A királyi klub legyőzte a fehérváriakat

Székesfehérvár – A nagyszabású Szent István Kupa, azaz az U16-os, nemzetközi, fiú kosártorna harmadik napján a hazaiak a Real Madriddal mérkőztek, a spanyolok nyertek 86-53-ra.

Horog László

Az első, szombati találkozón a Stellazurra Roma és a Cibona Zagreb találkozott, a taljánok különösebb megerőltetés nélkül, 88-63-ra győztek (30-22,14-10,20-6,24-25), mindössze az utolsó negyedet veszítették el, egy ponttal, de ennek már nem volt jelentősége, ugyanis előzőleg nagyon komoly előnyre tettek szert a horvátokkal szemben.

Aztán a Bayern München mérkőzött a Partizan Beograddal, a szerbek rendkívül magabiztosan győztek 67-45-re (21-6,12-9,23-14,11-16), itt is mindössze az utolsó negyedben jött közelebb a végül vesztes bajor egylet, a belgrádiak a záró időszakban már nem szaggatták az istrángot.

A harmadik játéknap harmadik mérkőzésén az Alba a Real Madriddal mérkőzött. Az első, csütörtöki mérkőzésen, a német Bayern München ellen magabiztosan győztes fehérváriak pénteken hatalmas küzdelemben kaptak ki a szerb Partizantól, szombaton a tornagyőzelemre leginkább esélyesnek tartott királyi gárdával találkoztak. A házigazdák együtteséből nagyon hiányzott a pontgyáros center, Seyi Awogbemi Sodiq, aki a térdét fájlalja, ezért nem vállalta a játékot. Pénteken már húzta a lábát, a Partizan elleni meccsen, egy rossz mozdulat következtében. Ám akkor a kezelés után visszatért a pályára és befejezte a derbit. A szombati mérkőzést azonban kihagyta.

Az Alba Fehérvár U16-os csapata kikapott a Real Madridtól Fotó: A torna szervezőinek felvétele

A spanyolok kezdtek jobban, ám az első negyed derekán a hazaiak átvették az irányítást, Pávay Kornél és a Takács ikrek, Milán és Martin pontjaival 17-14-re elléptek, a játékrész zárása előtt a vendégek trénere, Jaon Rallo Fernandez időt kért. Tíz perc játék után a rendkívül harcos fehérvári fiatalok 19-18-ra vezettek , igaz, nem sokáig, a vendégek legjobbja, Golden Dike Egun jóvoltából a spanyolok gyorsan fordítottak, a hazai fiatalok trénere,  Peresztegi Nagy Ákos azonnal időt kért. Egun nem lankadt, újabb pontjaival pillanatok alatt 33-19-re ellépett a lila-fehérben szereplő vendégcsapat, Peresztegi ismét időt kért és hosszasan magyarázott tanítványainak. Ahogy múltak a percek, úgy léptek el egyre nagyobb különbséggel a hispánok, az első félidő végén 45-27 állt az eredményjelzőn. Fordulás után közelebb jöttek a házigazdák, zsinórban kilenc pontot szereztek, 50-37-nél a madridiak trénere időt kért, a további, fehérvári előrenyomulást megállítandó. Amar Sylla pontjaival meglépett a Real, s ahogy múltak a percek, úgy lett egyre nagyobb a differencia. A királyi gárda végül a papírformának megfelelően, meggyőző fölénnyel nyert 86-53-ra (18-19,27-8,18-16,23-10).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!