Sport

2016.09.26. 19:45

Az eddig százszázalékos DVTK ellen három pontot szerzett a Fehérvár

Miskolc - A jégkorong Mol Ligában a bajnok otthonában, Adrien Lemay brilliáns kapus teljesítményének köszönhetően diadalt arattak a Titánok.

Szupkai Gábor

Sokan úgy gondolták, hogy a nyári szünetben meggyengültek a miskolciak, de az eddigi eredmények egyáltalán nem ezt bizonyítják. Ugyan elrontották eddigi makulátlan mérlegüket a MAC Budapest ellen, és vereséget szenvedtek a Tüskecsarnokban, de emellett négy győzelem ékesíti az eredménylistájukat. Hazai jégen különösen harapósak a Jegesmedvék, tizenötször szólt a duda a lövéseik után három mérkőzésen. Ezzel szemben a kapusaik csupán négyszer kellett, hogy kikotorják a korongot a gólvonal mögül.

A Fehérvár viszont úgy utazott Miskolcra, hogy nincsen rendes játékidőben aratott győzelme, és övék az egyetlen magyar csapat, amely nem áll rájátszást érő helyen a Mol Ligában.

Adrien Lemay egészen egyszerűen az őrületbe kergette a miskolciakat, szinte mindent kivédett Fotó: fehervarav19.hu

Ezt támasztották alá az első pillanatok is, a hazaiak harminc másodperc után az első veszélyes kapuralövést is végrehajtották, Pavuk Attila riogatta sikertelenül Adrien Lemay-t. Huszonnégy másodperc elteltével pedig az első fehérvári kiállítást is feljegyezhettük. A Titánok kapusa komoly munkában is volt a következő két percben, de jól védekeztek a társak, a kivédekezett emberhátrányok sorba húzhattunk egy strigulát. Nagyon pörögtek a hazaiak, kiváló iramú találkozót láthattunk kevés játékmegszakítással. Egészen addig, míg következett egy páros kiállítás, fehérvári szabálytalanság miatt egy hazai büntetőlövés - amit Peter Sakaris elhibázott -, majd Paul Cianfrini kiállításának köszönhetően négy a három ellen játszhatott több mint egy percen át a Titánok csapata. Ám ezt a harmadot gól nélkül zárta mindkét együttes, bár ez csak néhány tizedmásodpercen múlt, mert Sakaris lövése a harmad végét jelző dudaszó után került a hálóba.

A középső játékrész elején is emberhátrányba került a Fehérvár. Előbb Hamvai Szilárd ült ki a büntetőpadra, majd később Kyle Just váltotta őt, de Lemay még mindig élvezte az égiek támogatását, és továbbra is sikeresen óvta hálóját a góltól. Ugyanezt nem mondhatta el a túloldalon Adorján Attila, merthogy Vincze Péter 2:42-vel a harmad vége előtt bekotorta a Szabó Krisztián által a levegőből kapura irányított korongot. 0-1. Hiába volt a kapuralövési arány 30-16 a Jegesmedvék javára, vezettek a Fehérvári Titánok.

Az előnyt pedig még növelni is sikerült a záró harmadban. A szereposztás megismétlődött, ismét Vincze lőtte a kapuba Szabó Pál Krisztián átadását. 0-2. A hajrában Sakaris szépített, majd az utolsó percben Shupe kiállítása és a kapuslehozatal miatt hat a négy ellen támadhatott a DVTK, hiába. A bajnok otthonában megszerezte első
három pontot érő győzelmét a Fehérvár

A Titánok legközelebb szerdán este a MAC Budapest otthonában játszanak.

DVTK Jegesmedvék-Fehérvári Titánok 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Miskolci Jégcsarnok, 953 néző,

Vezette: Haszonits, Vas (Kis-Király, Kókai)

DVTK Jegesmedvék: Adorján - Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi - Gőz (1), Vojtkó, Hajós, Tóth A., Miskolczi - Cianfrini, Kuqali, Johnston, Sakaris 1, Sági (1) - Bernáth, Laczkó, Popovics, Szopos, Karda. Vezetőedző: Douglas Bradley

Fehérvári Titánok: Lemay - Krogh (1), Reiter A.,
Shupe, Just, Vizi - Arany M., Szabó D., Vincze P. 2, Kocsis (1), Szabó K. (2) - Szaller, Láday, Reisz, Mazzag, Balogh B. - Szász, Szabó B., Sofron Á., Hamvai, Reiter R. Vezetőedző: Kóger István

Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!