Sport

2017.01.16. 16:50

Pardubicében lép pályára az Alba Fehérvár kosárcsapata

Székesfehérvár - A hétvégén a kecskemétiek nem okoztak kellemetlen perceket, a fehérvári kosarasok könnyedén győztek. Szerdán este Csehországban szerepelnek.

Horog László

Kedden, késő délelőtt útra kelnek a kék-fehérek, másnap Pardubicében lépnek pályára a FIBA Europe Cup második csoportkörében. A csehek múlt kedden megszerezték első sikerüket a francia Pau-Lacq-Orthez ellen, az albások pedig Kolozsváron győztek 86-81-re, ezzel visszavették a vezetést az O-csoportban.A fehérvári gárda vélhetően már úton lesz busszal a lovas akadályversenyéről, valamint remek hokicsapatáról híres városba, amikor kedden kisorsolják a Magyar Kupa nyolcas döntőjének párosításait.

James Farr (balra) és centertársa, Lóránt Péter küzd a labdáért Fotó: Koppán Viktor

Ezúttal is a hazai bajnokság első nyolc helyezettje érdekelt a február harmadik hétvégéjén rendezendő MK-fináléban. A hétvégi, bajnoki forduló döntött arról, mely együttesek szereznek jogot a részvételre, amelynek helyszíne és időpontja kapcsán még akadnak kérdőjelek. Az azonban biztos, hogy január 17-én, a hazai szövetségben kisorsolják, milyen párharcokra kerül sor. Az Alba már hetekkel ezelőtt biztosította helyét a kupadöntőn, egyedüli fehérvári csapatként, ugyanis az FKC kézilabdázói, a Fehérvári Titánok hokisai és a Vidi futballistái is elbúcsúztak a kupaküzdelmektől. Tavaly februárban a Fehérvár kosarasai a negyeddöntőben estek ki az MK-ból, bár szinte végig vezettek, a Szolnoktól kikaptak 87-86-ra. Ezúttal aranyat óhajtanak szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!