Sport

2017.02.10. 19:05

Pazar folytatás Koreában - A házigazdákat is legyőzték férfi jégkorongosaink az EIHC tornán

Gojang - Második mérkőzését is megnyerte a magyar jégkorong-válogatott a dél-koreai EIHC tornán.

Szupkai Gábor

A Japán válogatott elleni 2-1-es győzelem megadta az alaphangot a folytatásra. Ami jóval nehezebbnek ígérkezett, hiszen a hazaiak egyáltalán nem egy kísérleti csapattal szerepelnek a tornán, ellentétben a japánokkal és velünk.

Merthogy Rich Chernomaz is egy nagyon alacsony átlagéletkorú társaságot vitt magával Koreába. Az első húsz percben pedig ez látszott is, legalábbis a játék képén feltétlenül, ennek ellenére eredményben tartottuk a lépést az ázsiaiakkal. Ugyan az 5. percben Jeon Jung Vu révén a házigazda szólaltatta meg először a dudát egy lövés után, ám utána a mieink is kihasználtak egy előnyt, a 8. percben Nagy Krisztián egyenlített Szabó Dániel átadásából. Az első húsz percben mindenképpen ki kell még emelni Bálizs Bencét, aki bizony feldühítette a hazaiakat pazar védéseivel.

Galló Vilmos két góllal keserítette meg a dél-koreaiak életét
Fotó: Kricskovics Antal

A középső játékrészben viszont fordult a kocka. Nagyon megleptük Dél-Koreát, a harmad első negyedében 17 másodperc alatt kétszer is betaláltunk. Galló Vilmos, majd Erdély Csanád tréfálta meg a hazaiak kapusát, Park Kje Hun-t. Ám itt még nem volt vége a huszáros rohamnak, másfél perccel később Nagy Krisztián is a gólvonal mögé juttatta a korongot. A MAC játékosának ez már a második gólja volt a tornán. A harmad második felében a játékvezetők segítségével sokat gyakorolhattuk az emberhátrányos játékot, öt kisbüntetést róttak ki ránk ebben az időszakban, a második pihenő előtt kivédekeztünk másfél percnyi kettős hátrányt is.

A záró húsz perc legelején ezt megtoldottuk még 24 másodperccel, de volt alkalmunk tovább gyakorolni miután a 49. percben ismét két játékosunk ült ki a zsűri melletti helységbe. Ezt is kivédekeztük, a kiegészülés után azonban előbb kapuvasat lőttek a hazaiak, majd közelről bekotorták a korongot. Hét magyar 2 perces után üdítően hatott, hogy végre egy hazai játékost is kizavartak, ám csupán ennek örülhettünk, mert kihasználni nem sikerült a létszámfölényt. A hajrára kicsit elszabadultak az indulatok, Plante kiállítását Galló kihasználta, és meglőtte az ötödiket is. Ezt Swift torolta meg Csányin, aki belevágódott a palánkba, vérzett is, amiért a játékvezetők fejre irányuló támadás miatt végleges fegyelmivel súlytották. A végén Galló bottal akasztásért, Láday bottal lökésért ült ki, majd verekedés tört ki, Varga Arnoldról még a mezt is letépték. Végül 3 a 3 ellen fejezték be a mérkőzést a csapatok. Ám a lényeg, Magyarország 5-2-re nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!