Sport

2014.07.30. 20:25

Atlétika - Kétszer 19 versenyszámban hirdetnek bajnokot

Székesfehérvár - Pénteken 16 órakor kezdődik és vasárnap este ér véget a Bregyó közben az atléták idei országos bajnoksága. Remek csatákat láthatnak majd a nézők, a fehérvári ARAK versenyzőinek esélyeivel.

Silye Sándor

Pénteken 16 órakor a férfi magasugrás, a női kalapácsvetés, a férfi távolugrás selejtezőivel, a 100 m síkfutás előfutamaival kezdődik a bajnokság. Aznap a férfi, női 100 döntői, a 4x100 férfi, női váltó, a férfi női 1500 időfutamai után avatnak bajnokot. Szombaton a női kalapácsvetés, a női rúdugrás, a férfi távolugrás, a női, férfi 400 síkfutás, a női 100 gát, a férfi 110 gát, a női gerelyhajítás, a női hármasugrás, a női súlylökés, a férfi magasugrás, a férfi kalapácsvetés, a férfi, női 3000 futás versenyei után hirdetnek győztest. Vasárnap a férfi rúdugrás, a női távolugrás, a női diszkoszvetés, a női, férfi 400 gát, a férfi diszkoszvetés, a női, férfi 200 síkfutás, a férfi hármasugrás, a női, férfi 800 sík, a női magasugrás, a férfi, női 5000 méter sík, a férfi gerelyhajítás, a férfi súlylökés, és a női, férfi 4x400-as váltó után tudjuk meg az érmesek kilétét.

Zsigovics Natália ezúttal csak a 200 méteres síkfutásban és a 4x400-as váltóban jeleskedhet és szerezhet érmet a magyar bajnokságon. Fotó: Koppán Viktor

– A szakosztályvezetéssel, a kollégákkal együtt erre a versenyre készültünk, érthetően kiemelt feladatként kezeltük. Időben több a mostani verseny mint volt a 2007-es bajnokság, amelyet szintén mi szerveztünk, az egy nap többlet a selejtezők megrendezése miatt van. Új gyakorló helyek kellettek, mint a selejtezőkre kialakított dobópálya, és sokkal nagyobb figyelemmel szükséges összehangolni a számokat. Ez nem olyan, mint a csapatsportág, ahol ki tudja, mennyi játékvezető ténykedése mellett lejátsszák a meccset és vége, itt minden versenyszámnak egyedi szabályai vannak, mind saját versenybírókat kíván, kétszer 19 önálló sportág vívja csatáit – mondta Hirt Károly, az ARAK elnöke.

Az ARAK csapatát 13 versenyző képviseli. Mint azt Tölgyesi Előd szakosztályvezetőtől megtudtuk, Szabó Dániel, Turcsik Katalin 100 és 200 méteren, Zsiga Mónika 400 gáton, Zsigovics Natália 200 méteren, Farkas Dáriusz 5000 méteren, László Dávid hármasugrásban, Pálinkás Dóra 100 méteren, Babos Rita magasugrásban, Skoumal Péter rúdugrásban vetélkedik, illetve indulnak a női 4x100 és 4x400-as váltóban.

– Zsiga Móni, Zsigovics Nati, László Dávid és valamelyik váltónk éremesélyes. Szabó Danit, Turcsik Katit, Pálinkás Dórát, Farkas Dáriuszt a 4-6. hely környékére várom. A rendezés rendben van, újdonság: a www.arakatletika.hu/ob2014 honlapon azok is nyomon követhetik élőben a versenyt, akik nem tudnak kijönni a stadionba – tette hozzá Tölgyesi Előd.

– Ezúttal csak a 200 méteres távon indulok, és a 4x400-as váltóban. Nem sikerült jól a felkészülésem, de egyéniben és csapatban is érmet szeretnék szerezni – mondta Zsigovics Natália.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!