Sport

2016.12.22. 16:29

Pintér Attila a Puskás edzője

Pintér Attila távozott az élvonalbeli Mezővesd-Zsóry FC labdarúgó csapatának kispadjáról, s az NB II listavezetőjénél folytatja pályafutását.

Ferencz Balázs

A korábban szövetségi kapitányként is dolgozó Pintér Attila három évre szóló szerződést kötött a Puskás Akadémia FC labdarúgó csapatával. A váratlan hírről a klub honlapja számolt be csütörtök délután. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, Mészáros Lőrinc szerdán este kereste meg Pintér Attilát, hogy tárgyalásokat folytasson esetleges felcsúti szerepvállalásáról.

Ezt megelőzően egyeztetett az edző jelenlegi csapatával, az NB I-ben újoncként is masszív csapatként vitézkedő Mezőkövesddel, és annak elnökével, Tállai Andrással, aki engedélyt adott a tárgyalásokra. Miután Mészáros Lőrinc felvázolta a lehetőségeket és az elvárásokat, csütörtökön gyors megegyezés született a felek között. A részletekről Pintér Attila beszélt a puskasakademia.hu-nak

- A Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarnak elérni Felcsúton. Szeretem a kihívásokat, a nagy feladatokat, így nem is volt kérdéses, hogy három évre elvállaljam a megbízást. Nagyon bízom benne, hogy meg fogjuk valósítani célkitűzésünket, ami nem lehet más, mint a feljutás" - fogalmazott székfoglalójában az 50 éves szakember.

Pintér Attila köszönetet mondott a mezőkövesdi klub vezetőinek, amiért hozzájárultak a távozásához.

- Olyan pozícióban hagyom ott a csapatot, hogy a kitűzött céljaikat teljesíteni tudják. Köszönöm a játékosoknak a kiváló munkát, nélkülük nem itt tartanánk. Örülök, hogy velük dolgozhattam - mondta Pintér, akinek az irányításával a Mezőkövesd jól futballozott az OTP Bank Ligában, ennek eredményeként 19 fordulót követően az ötödik helyen áll a tabellán.

A Puskás Akadémia a szezon közben már váltott edzőt, Szijjártó Istvánt az addig utánpótlásneveléssel foglalkozó Vincze István váltotta. A korábbi klasszis labdarúgó megbízott vezetőedzőként a Merkantil Bank élére vezette a Puskást.

Vincze most távozik a csapattól, s bízik benne, hogy a gárda feljut a lejobbak közé.

- A rám kirótt feladatot teljesítettem, az élen adtam át az együttest. Sok sikert kívánok a srácoknak a folytatáshoz - búcsúzott Vincze István a klub honlapján.

A Puskás Akadémia január 4-én kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, immár Pintér Attila irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!