Sport

2016.08.25. 20:11

Ponterős centert igazolt a Volán

Fehérvár Klagenfurt - Rutinos, ponterős kanadai centert szerződtetett a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. Adam Courchaine.

Ferencz Balázs

A 32 éves támadót érvényes szerződés kötötte a cseh extraligás Mountfield Hradec Králové csapatához, de Adam Courchaine szerződést bontott a cseh csapattal.

Courchaine komoly erősítést jelent csapatnak, hiszen az ECHL-ben töltött mindössze egy szezonja alatt 62 mérkőzésen 64 pontot, míg 400 DEL-találkozón 361 pontot szerzett.

- Olyan játékos vagyok, aki jól olvassa a játékot. Szeretek támadásokat indítani és befejezni is - természetesen gólokkal. Nagyon várom, hogy megismerjem a társaimat és tudásom legjavával segítsem hozzá a csapatot a győzelmekhez - mutatkozott be a kanadai csatár.

A 178 cm magas, 78 kilogrammos játékos legsikeresebb európai szezonját Sofron István csapattársaként a Krefeld Pinguine csapatában futotta, a 2013/2014-es szezonban a liga pontkirálya lett.

A FAV19 még nélküle kapott ki hosszabbítás után a Klagenfurt otthonában 4-3-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!